50 Countries rejseblog

Rejseplanlægning spaguide rejsetips

🇩🇰 Storbyferie i grønne Luxembourg

Danske indlæg, Luxembourg

Luxembourg står måske ikke på toppen af din ønskeliste over storbyferier – men det burde den. Byen er tilpas stor til at have et fint udvalg af seværdigheder, butikker og hoteller, men lille nok til at kunne udforskes på gåben.

Luxembourg – En miniature by

Vi fløj til Luxembourg fredag morgen og hjem igen søndag aften. Byen kan snildt opleves på to dage, så vi lejede en bil og kørte på en dagstur til Belgien. Vi boede midt i byen på Hotel Royal som reklamere med at de er det eneste hotel med 5 stjerner i byen. Hotellet har fine værelser og hjælpsomt personale, men vi valgte at spise morgenmad på de mange bagerier i byen. Du kan læse mere om maden i Luxembourg her.

Tip: der er flere cykelruter i byen, men de mange stejle strækninger kræver god kondi.

Byen har masser af seværdigheder fra flotte kirker, gamle fæstningsværker og grønne parker. Du kan danne dig et overblik på denne hjemmeside og din storbyferie kan nemt kombinere historie med moderne byliv og god mad.

Du kan fx tage forbi:

  • The Grund er en dal midt i byen med masser af gamle bygninger og grønne områder. Du kan enten tage elevatoren eller trappen ned fra byen.

Tip: udforsk the grund søndag formiddag mens resten af byen er i kirke.

Casemates du Brock

Her kan du udforske de gamle tunneller under byen til fods. Vi brugte en del tid på at finde indgangen som findes på toppen af broen.

Tip: husk euro, for du kan ikke betale for entre med visa/mastercard.

Notre-Dame katedralen ligger midt i byen og er rigt udsmykket med guld og glasmosaik. Der var messe mens vi besøgte kirken, så jeg tog ikke billeder indenfor, men kirken er et besøg værd.

Nattelivet er centreret ved en enkelt gade tæt på paladset. Især fredag var der fyldt med fulde folk i jakkesæt.

Shopping i Luxembourg

Byen er præget af at det primært er et sted hvor folk arbejder med finans, så der er en overflod af dyre, lækre butikker, enkelte highstreet butikker og kun få lokale butikker. Byen har især kasser af lækre kager.

Tip: stort set alt er lukket søndag.

De grønne områder

Parkerne er utrolig smukke og velholdte. Her er billeder fra Parc municipal de Luxembourg, men der er mange flere smukke parker hvor du kan nyde en pause fra storbyferiens sightseeing.

Tip: besøg Luxembourg i foråret hvor blomsterne springer ud og det ikke er for varmt til at gå rundt i byen.

Tip: på Instagram kan du se flere billeder og video fra vores indflyvning til Luxembourg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.