Din første spabehandling? Læ spaguiden her

Spa

Jeg elsker alt med spa, wellness og en spabehandling! Jge er især fan af den store spaSkodsborg Kurhotel, Ystad og spaoplevelser på eksotiske steder som Maldiverne, Seychellerne og Japan.

Jeg har bred erfaring med spaophold og behandlinger, så jeg har samlet lidt tips til dig som er ny indenfor wellness. Spaguiden er også til dig som gerne vil vide hvad du kan forvente af en spabehandling. Hvis du vil vide mere om spaophold, så læs med her. Har du spørgsmål til spa og wellness, så smid endelig en kommentar.

Skodsborg Kurhotel

Vælg spabehandling med omhu

Der er masser af steder med spa og ansigtsbehandlere i København, men pris og kvalitet hænger ofte sammen. Brug derfor tid på at finde det rette sted. Du kan med fordel læs anmeldelser og spørg andre om deres erfaringer.

Personligt kan jeg i København anbefale Nimat, Signe Heindorf, Holistic Beauty og spaen på Skodsborg Kurhotel. I Jylland har Hotel Vejlefjord og Lübker Spa på Djursland gode behandlinger og store spaområder.

Når du har valgt dit spa eller wellness sted, så er det tid til at forberede dig på spabehandlingen. En god forberedelse sikre at du får det optimale ud af behandlingen.

Kom i god tid

Uanset om du skal have en ansigtsbehandling eller massage så kom i god tid. Er det første gang du besøger klinikken, så sæt ekstra tid af til parkering/transport. Nogle steder skal du udfylde et spørgeskema inden spabehandlinen, så kom ti minutter før start.  Det er også en fordel at have tid til et glas vand eller en tur på toilettet, for en 60 minutters behandling er lang hvis du er tørstig eller skal tisse.

Hvis du kommer for sent, kan du ikke forvente at behandleren kan nå at gennemføre hele behandlingen. Behandlingen slutter altid til tiden, så din forsinkelse ikke går ud over andre kunder.

Receptionen Holistic Beauty

Timing af behandlingen

Selvom det kan være fristende at holde sig til den samme gode behandling vil jeg anbefale dig at prøve noget forskelligt. Det kunne jo være, at der var en som var endnu bedre… Men sørg for at have den rette timing! Prøv ikke noget nyt i dagene op til et vigtigt event eller stor fest, for du risikerer at blive rød/skalle/slå ud de første par dage efter behandlingen.

Tip: ring og spørg behandlerne hvornår ansigtsbehandlingen får dit ansigt til at se bedst ud, så du kan time det op til bryllup/fest.

Valg af behandler

Selvom jeg gerne prøver nye behandlinger, så holder jeg fast når jeg har fundet en behandler jeg kan lide. Det er selvfølgelig en smagssag, hvilke behandlere man bedst kan lidt. For mig er en god behandler en hvor jeg har tillid til deres faglige vide. Især ved ansigtsbehandlinger hvor de arbejder med syre, skal der være tillid til behandlerens faglighed.

Det er både ok at snakke under behandlingen eller være stille og slappe af.l En dygtig behandler spotter ofte hvor meget kommuniktion du ønsker og tilpasser mængden af informationer undervejs.

Selvom du på mange hjemmesider kan læse om de ansatte inden du booker, så er mit bedste råd at prøve dig frem til du har fundet din favorit.

Hvis det er vigtigt for dig at få en kvindelig eller mandlig behandler, så skriv det i kommentarfeltet ved booking, så stedet ved det hvis behandleren er ramt af sygdom.

Vær velforberedt til spabehandlingen

Jeg tror at de fleste behandlere har oplevet lidt af hvert på arbejde – så vær flink ved din behandler og snup et tyggegummi hvis du har fået torskerogn til frokost og undgå de sko som giver dig sure tæer, hvis du skal have en pedicure. Det kræver ikke en særlig stor indsats og din behandler vil sætte pris på at du har styr på din personlige hygiejne.

Ystad spa

Sig til og fra

Jeg har prøvet en del forskellige spa steder i verden og nogle gange har kommunikationen været vanskelig. Men selv når der ikke har været en sprogbarriere, har jeg nogle gange taget mig selv i at tænke at massagen skulle være blidere/fastere uden at få det sagt. Det er tydeligvis rigtig dumt – så sig til og fra, det giver også behandleren en bedre mulighed for at give dig en god oplevelse. Det gælder også hvis du ikke vil masseres på fødderne/maven/have knækket fingre – husk at behandlingen er for din skyld.

Spørg løs

Der findes et hav af forskellige behandlinger og det kan være svært at gennemskue hvad behandlingen præcis indebærer på forhånd. Så er du i tvivl om du kan få parfumefri produkter, om du må beholde dit eget badetøj på i stedet for engangstrusser eller om olien skal blive på efter massagen så spørg hellere en gang for meget end for lidt.

Hos Holistic Beauty fik jeg masser af gode tips om hudpleje under min ansigtsbehandling som jeg også har kunne bruge til at justere min daglige hudpleje, så benyt dig endelig af deres ekspertviden.

Hold oplevelsen ved lige

Hvis det er muligt, så sørg for ikke at skulle 1000 ting efter behandlingen. Effekten af den afslappende massage forsvinder hurtigt, hvis du skal skynde dig videre og stresser. Jeg er fan af en gåtur efter behandlingen, et stort glas vand og et let måltid. Jeg ender nemlig altid med at være sulten efter behandlingen, da jeg ikke vil være overmæt når behandlingen begynder.

Måske du kan inkorporere nogle spa ritualer derhjemme?

Får du ikke brugt dit badekar? Så køb en badekarsbakke, hvor der er plads til underholdning, gua sha eller din yndlings øl.

Har du en yndlingsbehandling eller et sted du kan anbefale? På Instagram kan du få flere spatips 

Tagged

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.