Sådan pakker du dit personlige rejseapotek

Rejseplanlægning
Rejseapotek

Dit eget lille rejseapotek bør være en fast del af bagagen på alle rejser, for med et par småting er du godt rustet til de fleste destinationer. 

At rejse væk fra vante omgivelser kan give anledning til en masse overvejelser…

Er der rent, er maden god, kan man drikke vandet, hvad hvis jeg bliver syg, hvad hvis jeg kommer til skade, hvad hvis min medicin bliver væk?

Her er min guide til at pakke det perfekte rejseapotek. Jo længere/vildere/mere eksotisk turen er, desto mere forberedelse behøver du.

Vigtig medicin:

Pak medicin flere steder:

Tager du fast medicin så pak 1 portion i din kuffert og 1 portion i din håndbagage, så har du altid en reserve hvis en taske bliver væk eller forsinket.

Medbring mere end du behøver:

Hav altid ekstra medicin med, så er du sikret hvis der kommer en askesky/storm/jordskælv som tvinger dig til at blive længere tid på destinationen end forventet.

Husk det medicin du sjældent bruger:

Jeg har altid migrænemedicin med på rejser, selvom jeg kun har et anfald om året. Der er ingen grund til at skulle på jagt efter medicin i udlandet – specielt ikke hvis det er receptpligtig.

Pillepas:

Hvis du rejser med receptpligtig medicin, så tjek om du skal bruge et pillepas. Rejser du indenfor Schengenområdet kan du få et pillepas på apoteket. Skal du udenfor Schengenområdet skal du en tur forbi lægen for at få pillepas. Nogle lande har meget strengere regler for medicin end vi har i Danmark, så brug tid på at tjekke det inden afrejse!

Tip: pak medicinen i original emballage, det vil gøre det lettere for udenlandske toldmyndigheder at se hvad pillerne indeholder.

Kosttilskud

Kan du ikke undvære dine kosttilskud på ferien så husk at opbevare dem korrekt. Mange tilskud kan ikke tåle frost (fra lastrummet) eller meget høje temperaturer på destinationen.

Tip: placer kosttilskud i minibaren så de ikke får det for varmt.

Det basale rejseapotek 

Jeg medbringer altid de mest basale ting:

  • Plaster
  • Vabelplaster
  • Pincet
  • Saks
  • Kløestillende (mod myggestik og udslæt)
  • Imodium mod maveonde
  • Rehydreringstabletter (tages efter maveonde)
  • Håndsprit – kan også bruges til at rense sår (det gør ondt, men det virker)
  • Magnesium/magnesia hvis du har svært ved at sove på ferien eller  tendens til hård mave.

Tip: køb rehydreringsbrusetabletter og ikke rehydreringspulver – det smager forfærdeligt.

Apotek i udlandet

Der findes selvfølgelig apoteker i udlandet, som sagtens kan benyttes. Nogle steder som i USA, Australien og store dele af Europa er apotekerne mere omfattende end herhjemme og minder mere om Matas og et apotek samlet i et. Køber du ting på apoteket i udlandet så husk at de ikke har samme krav til indhold som vi har i Danmark, så tjek indholdet inden du køber. 

Da jeg var i Myanmar var det svært at opdrive et stort plaster og jeg måtte rense mit sår med håndsprit. 

Hvad har du altid med i rejseapoteket? 

Tagged

3 thoughts on “Sådan pakker du dit personlige rejseapotek

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.