Sådan booker du den bedste charterferie

Rejseplanlægning

Charterferie er nok den ferieform som flest dansker kender. Giver ordet charter dig minder om gode ferier eller skrækbilleder med grisefester og mænd i speedos?

Charterrejser er dog en rejseform som passer til de fleste og efterhånden spænder udbuddet fra lav-pris til luksus og fra bamseklub til voksen hoteller.

Sådan booker du

Det er nemt at spilde timer på at se på flotte billeder af alle de forskellige lækre hoteller. Der er dog et par ting du skal have styr hvis du vil booke charterferie effektivt:

Budget for charterferien

Få styr på hvad rejsen må kosten inden du begynder at kikke, så du ikke bliver fristet af alt for dyre rejser. Forvent at omkostningerne på ferien er cirka halvdelen af rejsens pris. Så har du givet 10.000 for fly og hotel, så afsæt 5.000 kr til is, ture, shopping, frokost osv.

Budgettet afhænger selvfølgelig af om du har mad med i opholdet, om du shopper meget eller går i byen hver aften.

Charterferier kan købes fra 1000 kr. for en afbudsrejse med uspeficeret hotel til luksus hoteller.

Tip: er budgettet pr. Person over 15.000 kr. Så overvej et rejseselskab som skræddersyr rejserne til dine ønsker.

Online eller telefonisk booking

Hvis du ringer ind og bestiller din charterferie, så koster det ofte et gebyr – op mod 200 kr. pr. rejsende. Ofte er det gratis at bestille online.

Bedste tidspunk for charterferie

Priserne afhænger meget af hvornår du kan rejse. Skolernes ferie er de dyreste tidspunkter, så du kan spare penge hvis du kan rejse på alternative tidspunkter.

Tip: Syd Europa holder sommerferie i august, så feriestederne omkring Middelhavet er som regel overfyldte.

Forventninger

Drømmer du om børnefri ferie eller dansk sproget bamseklub? Brug lidt tid på at tale om hvad i vil lave på ferien og find derefter et hotel der passer. TUI har inddelt deres hoteller i forskellige kategorier så det nemt at søge efter børnevenlige hoteller eller kun for voksne hoteller. Charterferie kan efterhånden tilpasses til de fleste ønsker.

Søg hotel effektivt

Jeg bruger som regel TUI til at danne mig et overblik over destinationer, da deres side er meget brugervenlig. Tilpas din søgning hvor du kan vælge antallet af stjerner, hotel type, afstand til strand osv.

Tip: hos TUI så vælg mindst 7 i gæstebedømmelse af hotellet, for at sikre at det er et godt hotel.

Har jeg fundet en destination som jeg godt kan lide, tjekker jeg gerne andre hjemmesider som Spies, Bravo Tours og Apollorejser for at se om de har bedre hoteller eller bedre priser.

Støj og andre gener

Inden du forelsker dig i billederne af smukke strande og lækre pools med swim up bar, så vælg fanen fakta om hotellet og klik på vigtig information. Her skriver TUI hvis der er udfordringer med støj, det ikke er egnet til klapvogne/gangbesværede og andre væsentlige informationer.

Personligt gider jeg ikke støj på min ferie og vælger mange hoteller fra udfra det kriterie. Da vi bookede charterferie til Montenegro stod der at der var støjgener ved næsten alle hoteller. Jeg overveje om TUI bare ville være på den sikre side, fordi det var et nyt rejsemål. Vi valgte et stille hotel og det viste sig at der var store højtalere langs strandpromenaden som spillede høj musik til kl 2 hver nat, så jeg var rigtig glad for vores beslutning.

Tip: du kan ikke klage over støjgener hvis det var oplyst før du bookede. Du kan dog altid ønske et stille værelse når du booker.

Tjek flyet

Til de korte distancer i Europa er flyet ligemeget, men på de lange ture er det væsentlig om det er et rutefly eller charterfly. Rutefly tilbyder ofte mere plads, komfort og bedre underholdning. De dårlige charterfly kan dog være besværet værd, hvis du er på jagt efter en billig rejse.

TUI får en del klager over dårlige fly til Asien. Så sørg for at vide hvad du går ind til – er der benplads nok, er mad inklusiv og er der skærme i sæderne?

Afbudsrejse eller ej?

Afbudsrejser har rygter for at være billige, men ofte er der kun gode tilbud på skæve rejsetidspunkter og med uspecificerede hoteller.

Tip: afbudsrejse fungere fint hvis i rejser to sammen. Nu flere i er, desto sværere er det at finde en billig afbudsrejse.

Har du præferencer for sted, ønsker en høj hotelstandard eller er i mange der rejser sammen så er det ofte billigere at bestiller god tid end at vente til sidste øjeblik.

Tillægsydelser

Når du booker vil du ofte blive tilbudt at tilkøbe mad på flyet, afbestillingsforsikring, transfer til hotellet osv. Ofte er det billigere selv at stå for disse ting.

Tips til billigere charterrejse

  • Start i god tid, så du har tid til at vente på en kampagne der passer til din ferie.
  • Book et hotel som ligger lidt væk fra stranden
  • Rejs uden for højsæsonen (tjek vejret inden bestilling)
  • Stå selv for tillægsydelserne
  • Har du tjekket alle rabatmuligheder?

Rabatmuligheder

En del rejsebureauer samarbejder med andre virksomheder fx

  • ÆldreSagens medlemmer får 5% rabat hos TUI. Hos Spies får de 250 kr. i rabat.
  • Nogle virksomheder har rabataftaler til deres ansat, så tjek jeres intranet.

Hvad er dit bedste chartertip? Der er flere rejsetips på Instagram

Tagged

5 thoughts on “Sådan booker du den bedste charterferie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.