50 Countries rejseblog

Rejseplanlægning spaguide rejsetips

Rejseguide til Thailand

Rejseguides, Thailand

Det virker til at det meste af Danmark skal en tur til Thailand indenfor de næste par måneder.

Vi skal afsted i februar og pt er der 7 af mine kollegaer som også skal afsted. Thailand er, med god grund, en feriefavorit med direkte fly, sol, flotte strande og lækker mad.

Koh Chang

Hvis du aldrig har været i Asien, så er Thailand et rigtig godt sted af starte. Den thailandske befolkning er nemlig super venlige, mange taler engelsk og landet har en fin infrastruktur, som gør det nemt at komme rundt.

Luksus og øde øer

Måske har du allerede besøgt Thailand og nydt deres prisvenlige luksushoteller eller “øde ø ophold” på en af de utallige smukke øer? Så ved du at det er nemt at rejse til Thailand og få en afslappende ferie.

Men når det er så nemt, så er det let at glemme at Thailand er meget mere end en charterdestination. Der er masser at opleve i Thailand og det betaler sig at sætte sig ind i kulturen. For selv om de lokale er kendte for deres venlighed, virker det nogle gange til at turisterne har glemt, at det ikke er et fripas til dårlig opførsel.

Praktiske ting

Skal jeg have visum? Nej, så længe du er i Thailand i mindre end 30 dage.

Skal jeg have vacciner: det afhænger af hvad du skal lave i Thailand. Som minimum er stivkrampe og hepatitis a+b altid en god ide. Skal du ud i junglen eller være i landet i længere tid så tjek her.

Kan jeg drikke vandet? Nej. På luksus hotellerne er isterningerne som regel lavet på flaskevand, men undgå isterninger andre steder.

Shopping: der er masser af markeder overalt i Thailand. Sørg for at prutte om prisen på markederne.

Transport: TukTuk (scooter med tre hjul og plads til 2-3 personer) er oplagt til korte distancer. Aftal prisen inden i køre (kan som regel forhandles) Minibusser bruger til længere ture og ofte har hotellet deres egne minibusser. Du kan selv leje bil eller scooter men thailænderne har en hurtig og kaotisk kørestil, så pas på i trafikken!

Tip: har du selv booket fly og hotel? Så skriv til hotellet om de kan hente jer i lufthavnen, ofte koster det kun et mindre beløb.

Sikkerhed: Thailand er et rimelig sikkert land, men husk den sunde fornuft når det kommer til lommetyve, værdier på hotellet skal i safeboxen og drik alkohol med omtankeisær til full moon parties/de kendte festgader.

Tip: alle stoffer er forbudt i Thailand og kan give fængselsstraffe – i et thailandsk fængsel…

Skal jeg have malariapiller? Som udgangspunk nej, men tjek din destination hos FitforTravle her

Tip: se hvad du skal pakke i rejseapoteket her.

Skal jeg bruge adapter: ofte kan danske 2-bens stik bruges, men jeg medbringer altid en universal adapter som denne.

Takt og tone i Thailand

Uanset om du foretrækker at være 14 dage på et luksusresort eller om du vil udforske Thailand på scooter og spise fra gadekøkkener så bør du huske disse ting:

Tøj

Hvis du observere thaierne, så er de altid pænt klædt på og ofte er kvinderne i langærmede kjoler eller trøjer. Så husk at badetøj kun høre til på stranden og ved poolen og ikke i supermarkedet eller på restauranter. Topløs solbadning er ikke velanset.

Kærlighed

Thailand er et frisindet land og en LGBTQ-venlig destination. Men det er ikke en befolkning som viser deres kærlighed offentligt, fx ved at holde i hånden eller kysse. Så gem snaveriet til hotelværelset.

Hvis du besøger de kendte festgader i Phuket og Bangkok, så vil en del af de kønne piger være mænd. Sexindustrien er stor i Thailand, så for at undgå den skal du gå efter de massagesteder som har certificerede medarbejdere og ordentlige arbejdsforhold.

Tip: husk at give din massør drikkepenge. Ofte går din betaling til ejeren og massøren lever af drikkepengene.

At tabe ansigt

Ligesom med kærligheden, så er det heller ikke et land hvor du skal udvise store følelser. Hvis du skal klage, så gør det stille og roligt. Du må gerne være vedholdende til dit problem bliver løst, men du har tabt ansigt hvis du hidser dig op eller råber.

Husk at engelsk heller ikke er deres første sprog, så forklar dit problem på flere måder, i stedet for at gentage det samme højere og højere.

Hvis du får skæld ud i Thailand, så har du virkelig gjort noget slemt, for de vil helst ikke skælde ud.

Pas på fødderne

Fødder anses for at være urene i Thailand, så hvis du ser en række sandaler foran et tempel/butik så stil dine sko samme sted inden du går ind.

Tip: behold skoene på i 7-eleven og andre større butikker.

Kongehuset

Spørg gerne nysgerrigt ind til de lokales kultur, men undgå at stille kritiske spørgsmål om kongehuset. At fornærme kongehuset svare til at fornærme Allah i Saudiarabien eller Jesus i Jerusalem og majestætsfornærmelse kan give 15 års fængsel.

Pengeautomater

Du kan hæve 20.000 bath i en pengeautomat pr. gang og det koster 200 bath plus gebyret fra din egen bank. Når du hæver så vælg “without conversion” for så er det din bank der bestemmer valutakursen. Vælger du “with conversion” så bestemmer pengeautomaten kursen, som ofte er højere.

Tip: vil du have mest ud af dine feriepenge, så læs min guide om valuta.

Stranden og havet

Der er fantastiske strande, snorkling og dykning i Thailand og du kan læse en hel guide om hvordan du får de bedste stranddage og ture på havet her.

Det uspolerede Thailand

Hvis du drømmer om at møde lokalbefolkningen tæt på, uden andre turister i nærheden, så får du en udfordring i Thailand. Jeg har læst flere rejseartikler om jagten på det uspolerede Thailand, men for mig giver det ikke rigtig mening at jagte. Thailand er nemt, lækkert og til en overkommelig pris, men det er turistet. Hvis du vil på eventyr og virkelig have en alternativ oplevelse så vil jeg anbefale en tur til Myanmar eller Japan i stedet. Nyd Thailand for alt det gode som det tilbyder, men accepter at du måske møder din kollega på hotellet.

Mine ture til Thailand

Min første tur til Thailand gil til Khao Lak nord for Phuket. Byen var genopført efter tsunamien og der var kun få turister. Hotellets personale var fantastiske og tog os med på udflugter og til det lokale marked. Vi besøgte kaotiske Bangkok på turen hjem og du bør ikke snyde dig selv for oplevelsen af en asiatisk storby.

Anden gang gik turen til Hua Hin, som var lidt skuffende, selvom hoteller var ren luksus. Byen virkede slidt og træt og strandene var knap så gode.

Tredje gang rejse jeg med rygsæk fra Cambodja til Koh Lanta hvor vi gik ture på stranden og prøvede High Roping i trætoppene. Idyllen forsvandt da en motorcyklist mistede livet i en overhaling og vi fik af vide at det var den tredje dødsulykke på en uge.

Fjerde gang var også med rygsæk fra Malaysia. Vi var glade for at komme til Thailand hvor vi (to blonde piger) følte os væsentlig mere sikre. Krabi bugten bød på smuk natur og i Phuket boede vi for 40 kr. pr. nat. For den pris vi fik et værelse uden vinduer eller aircondition, fælles toilet og bad uden varmt vand på gangen. Men der var rent og det var inklusiv morgenmad.

Femte gang står på familieferie på Koh Yao Noi og afslapning nord for Phuket.

Hvor er dit yndlingssted i Thailand?

Tagged

1 thought on “Rejseguide til Thailand

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.