Københavns Lufthavn – Den bedste optakt til familieferie

Rejseplanlægning

I forsøget på at følge min egen guide om stressfri optakt til ferien har vi fået vegetarretter til aftensmad hele ugen og trænet tirsdag og torsdag. Det er næsten lykkedes mig at holde mig fra sodavand og slik – minus et par flødeboller…

Da vi er 8 som rejser sammen, så har der været godt gang i logistik-arbejdet for at vi kunne mødes i lufthavnen fredag aften.

Bagage

Jeg vil helst pakke alt på én gang, så jeg plejer at pakke 2 dage før afgang. Men da vi fik mulighed for at aflevere en kuffert i lørdags (så den ikke skulle med i toget) så pakkede jeg alt det vi kunne undvære.

Vi har pakket ret minimalistisk, så vi har tøj og sko til 14 dages badeferie for to personer i en kuffert. De sidste småting blev pakket i en sports taske i går.

Vi har dårlige erfaringer med at have små rullekufferter med som håndbagage på de lange ture. De er svære at bakse rundt med inde i flyet og de skal ligge ned før de kan åbnes. Derfor har vi pakket håndbagagen i to små rygsække, som er lettere at have med.

Ting jeg altid har i håndbagagen:
  • Pas og billet
  • Kindle med bøger
  • iPad med film og serier
  • En notesbog og kuglepen
  • Nakkepude
  • Tørklæde
  • Lyddæmpende høretelefoner -kan virkelig anbefales!
  • Håndsprit
  • Øjendråber
  • Snacks

Jeg var virkelig træt af at have glemt sovebriller, for jeg blev vækket hver gang nogen åbnede døren til toilettet.

Nedtælling til afgang

Da vi først skal flyve 20.30 valgte jeg at tage på arbejde, for så går ventetiden hurtigere. En sød kollega tilbød at hente mig om morgenen og en anden kollega tilkøb at køre mig i lufthavnen. Det var en stor hjælp og gjorde transporten meget mere behagelig.

Jeg havde lige en time for mig selv, inden de andre kom til Københavns lufthav, så den stod på kaffe og scones.

Københavns lufthavn

Københavns lufthavn er en af mine favoritlufthavne, især efter den er blevet renoveret. Der er flere gode tiltag som gratis opladning af mobilen og en parfumefri indgang.

I sikkerhedskontrollen er der kommet en ny kø til børnefamilier, som er udsmykket med Lego figurere. Hvis du drejer til venstre efter sikkerhedskontrollen så kommer du uden om parfumeafdelingen. Jeg benytter helst den parfumefri indgang, da stanken fra blandede parfumer i Tax free butikkerne let giver mig kvalme. Det er fedt at Københavns lufthavn har tænkt over de små detaljer som gør turen lidt lettere.

Ved informationen lige efter tax free kan du oplade telefonen gratis.

Eventyrlounge

Vi skulle flyve fra Terminal 3 og når du er gået igennem paskontrollen til terminalen er der kun en lille gift-shop og en 7-eleven.

Tip: spis inden paskontrollen ved terminal 3, for der er kun en 7-Eleven på den anden side. 

Den eneste lounge i terminal 3 er Eventyr Lounge, som er hyggeligt udsmykket med blomster og lys. Hvis du ikke har adgang via dit boardpass (ofte kun på business class) eller vis de kreditkort så koster det 250 kr. pr. person. For den pris kan du få kaffe/the, øl, sodavand og vin at drikke. Der var en varm ret og suppe samt salat, brød og pålæg. Du kan sågar få et bad, hvis det skulle friste.

Flyturen til Phuket

Vi fløj med Thai Air direkte til Phuket i en Boeing 777-300er, som er en ældre model

Tip: flytypen er relevant hvis du vil tjekke hvor komfortabelt flyet er inden du bestiller billet. Google flynummeret og selskabets navn, så kommer sider som Seat Guru frem

Thai Air har heldigvis valgt kun at have 3 sæder i midten, så der var god plads i flyet. Maden var fin, men skærmene var ret dårlige. Da vi fløj om natten gik det meste af tiden med at sove og vi ankom en time før tid. Vi havde en halv time med turbulens, det stoppede heldigvis før vi blev alt for luftsyge.

Tip: læs guiden om flyskræk her

Phuket lufthavn

Det tog en del tid at komme igennem immigrationen. Så bagagen var klar da vi kom til bagagebåndet. Der er ikke det store i lufthavnen, men man kan købe is og vand.

Tip: udfyld immigrationskortet i flyet, husk at skrive hotellets navn i adressefeltet.

Vi havde bestilt en minibus ned til havnen og turen tog en lille halv time. Her ventede en speedbåd, som sejlede os til Koh Yao Noi på en halv time.

Tip: du kan også sejle med traditionel Long tail båd, men så tager turen længere tid og der er ikke altid skygge.

Vi har et spædbarn og en treårig med, så det var rart at turen foregik med speedbåd.

Instagram kan du se film fra sejlturen.

Næste post bliver om den lækre villa vi bor i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.