50 Countries rejseblog

Rejseplanlægning spaguide rejsetips

Hoteller i Japan – booking guide

Hotel anmeldelser, Japan, Rejseguides

Når du rejser til Japan er der flere forskellige overnatningsmuligheder at vælge imellem. Udvalget spænder fra miniature værelser på et capsul hotel over traditionelle kroer (ryokan) til business hoteller.

Det variere om hotellerne har hjemmesider på engelsk, men du kan finde et stort udvalg på fx www.hotels.com

Vi valgte at booke igennem et rejsebureau, da vi ville bo centralt og godt.

udsigt hiroshima hotel
udsigt hiroshima hotel

Hvad skal du vide om hotel typerne?

Ryokan

De traditionelle kroer er en god måde at opleve den japanske kultur. Ofte vil opholdet være med morgenmad og aftensmad, som serveres på værelset. Maden er traditionel og veltilberedt, så vær forberedt på at prøve nogle nye ting – især fisk.

mad
japansk mad på ryokan

Booker du på et traditionelt ryokan bør du undersøge om de tillader gæster med tatoveringer. Ofte taler personalet ikke engelsk, så sæt dig ind i kulturen inden og lær et par japanske ord.

onsen bad
onsen bad med udsigt på japansk ryokan
Onsenbade på ryokan

Vi boede på er ryokan i Hakone, hvor de var vant til turister. Et stort plus ved stedet var deres onsenbade.

Tip: læs mere om hvad onsen er her

hotel onsen
hotellets omklædningsrum til onsen, Kyoto
Capsul hoteller

Capsul hoteller er et japansk fænomen som opstod fordi det nogle gange er så sjovt i byen at forretningsfolkene ikke når det sidste tog hjem. Hotellet består derfor af en lille capsul – et miniature sovested som lukkes med en skydedør eller et gardin. De er som regel opdelt i herreafdelinger og kvindeafdelinger. Der er fælles bad og toilet i afdelingerne.

Tip: de fleste capsul hoteller tilbyder ikke at par kan bo sammen.

Da konceptet er baseret på korte ophold, skal du forlade de fleste steder mellem 10-15. Som regel kan du dog få lov at opbevarer din bagage.

Tip: det er en billig overnatningsmulighed, men det minder mere om et pænt hostel end et hotel.

Business hoteller:

Business hotellerne er ligesom herhjemme, hvor standarden er i orden og prisen overkommelig. Forskellen er dog at du sjældent kan bestille take away og værelserne er meget små. De fleste steder er der et lille skrivebord, mens skabspladsen er sparet væk.

Tip: book tidligt hvis du rejser i højsæsonen, for japanerne planlægger i god tid.

badekar hotel
badekar på hotellet i Kyoto
Der var ofte karbad på hotellerne

Standen på hoteller

Vi boede på 3 og 4 stjernede hoteller og standarden minder om den danske. På alle hotellerne var personalet venligt, selvom de kun talte begrænset engelsk.

Værelserne kan godt være lidt slidte, da japanerne hellere reparere ting end smider dem ud. Men overalt var der meget rent og ud af 15 overnatninger havde vi kun et hotel hvor vi ikke var tilfredse med rengøringen.

udsigt storby
udsigt i Hiroshima fra hotelværelset

Særpræg ved hoteller i Japan

Det mest bemærkelsesværdige ved hotellerne er at der altid er nattøj. Det er ganske praktisk med en natskjorte og et par natbukser som ligger klar ved ankomst, så er der ingen grund til at pakke hyggetøjet.

hotelværelse kyoto
hotelværelse Kyoto

Der er et godt udvalg af shampoo, balsam, engangsskraber, kam, sykit, badesalt, ansigtspleje og vatrondeller. Men på stort set alle hotellerne var der ikke nogen body loation.

Tip: du kan nøjes med at pakke body loation, alt andet er på hotellet.

toiletsager hotel
Toiletsager hotel i Hiroshima 
Badeværelset, hotellet i Hiroshima

På flere af hotellerne kunne man bestille massage. Der stod at massagen blev udført på værelset fra om eftermiddagen til midnat. Vi var ikke modige nok til at finde ud af hvad det var for noget masse…

Lukketider på hotellerne

På flere af hotellerne blev hoveddøren låst til midnat og indtil tidlig morgen.

Tip: giv receptionen besked på forhånd, hvis du kommer senere hjem.

Vi kom hjem altid hjem før lukketid, så vi havde ikke problemer med det. Men hotellerne havde åbent i receptionen hele døgnet, så mon ikke vi ville være blevet lukket ind alligevel.

Tidlig check in

Du skal ikke forvente at få dit værelse før tid. Check in er ofte kl 14 eller 15 mens check ud er kl 10 eller 11. Hvis du ønsker senere udcheckning, så book det fra start.

Hoteller vi boede på i Japan

I Tokyo boede vi i Shinjuku som virkelig kan anbefales, for det byder på masser af spændende oplevelser. Shinjuku ligger i gåafstand til Shibuya og Harajuku. Værelset var små, men helt fint og tæt på Shinjuku Station.

I Hakone boede vi på et turist-venligt ryokan med egen onsen på terrassen. Det var godt og maden var en oplevelse.

Kyoto hotellet ligger ca 1.5 km fra Gion Distriktet og 1.5 km fra Kyoto station. Værelserne har en fin størrelse og der er onsenbade i stueeetagen. Et af de bedste hoteller vi boede på.

I Osaka boede vi centralt, men hotellet var meget slidt og rengøringen var ikke i orden.

På vores første besøg i Hiroshima boede vi her. Værelset var lækkert og havde en dejlig udsigt over floden. Hoteller ligger i gåafstand fra Hiroshima station, men lidt langt fra fredsparken og spisestederne.

Pga tyfon endte vi med at strande 3 dage i Japan, hvor vi boede på Hiroshima Royal hotel. Værelset lå på 31. sal med en fantastisk udsigt. Hotellet er lidt slidt men rent og beliggenheden er god. Spisestedet i stuen er ikke prisen værd, vi spiste der kun pga tyfonen.

Du kan læse mere om vores oplevelser i Tokyo her, hvordan du går i onsen og en guide til Shinkansen her.

Tip: du kan godt glæde dig, Japan er en unik rejsedestination!

Tagged

1 thought on “Hoteller i Japan – booking guide

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.