50 Countries rejseblog

Rejseplanlægning spaguide rejsetips

Guide til Kyoto

Japan, Rejseguides

Kyoto er nok den mest fotograferede by i Japan. Tokyo er klart støtter, men Kyoto repræsentere det gamle Japan og byder på masser af kultur. I Kyotos Gion Distriktet kan du rejse tilbage i tiden og få et glimt af en yndefulde geisha. Gamle templer er spredt ud over hele byen og du kan gå igennem kilometervis af røde tori porte. Det er også i Kyoto finder du også den berømte bambusskov.

Her er nogle af byens højdepunkter samlet:

Templer

Fushimi Inari helligdommen i Kyoto
Fushimi Inari helligdommen i Kyoto

Der findes masser af templer i Kyoto og de er ret forskellige. Så du kan besøge en del, før du bliver ramt af tempel-lede (når ting flyder sammen, fordi du har set for mange)

Tæt på Kyoto station finder du et kæmpe tempel, men en mærkværdig udstilling af reb. I gamle dage var det svært at fremstille kvalitets reb, så de er fletter af hår, som er doneret af templets velgører.

Higashi Hongan-ji Templet
Higashi Hongan-ji Templet ved Kyoto Station

De fleste templer lukker ud på eftermiddagen, men i parken ved Gion distriktet har templet altid åbent.

Yasaka Shrine
Yasaka Shrine ved Gion

Fushimi Inari – De røde tori porte

Du ser ofte porte ved indgangen til templer eller andre hellige områder i Japan, men i Kyoto kan du gå igennem kilometervis af tori porte. Der er døgnåbent, det er gratis og igen kan det anbefales at komme tidligt om morgenen eller ud på eftermiddagen. Vi kom lidt før solned og desto længere du går, jo færre mennesker er der.

Tip: Se filmen Mit liv som geisha inden afrejse, så vil du genkende tori portene og templet. 

Bambusskoven

Lidt uden for Kyoto finder du Arashiyama bambusskoven, hvor du kan gå rundt imellem høje bambustræer. Der findes andre bambusskove i nærheden af byen, men denne er den mest kendte.Tag toget til bambusskoven enten tidligt om morgen eller ud på eftermiddagen. Midt på dagen er der alt for mange turister.

Tip: de geishaer du ser, er udklædte turister. De ægte geishaer finder du i Gion. Er du i tvivl, så se på måden de går på – en ægte geisha vader ikke. 

Du kan gå gratis rundt i området og der ligger flere templer som du kan betale for at få adgang til. Vi så også et sted hvor du for et par tusind kroner kunne opleve sjælefred. Vi blev overvældet af menneskemængden og søgte væk. Det første os helt tilfældigt til Nison-in templet som har en fantastisk udsigt over Kyoto by. Templet er hyllet i stilhed, hvilket er en kærkommen kontrast til de store menneskemængder.

True silence is not soundless – Nison-in Templet

Når du har udforsket templet og gravstene, så følg den lange trappe op ad bjerget og fortsæt af skovstien til venstre – så bliver du belønnet med den smukke udsigt over Kyoto.

Nishiki Market

På Nishiki markedet kan du købe en masse forskelligt mad og shoppe souvenirers. Du finder alt fra blæksprutter til håndsyede duftposer, men gaderne er smalle og der er rigtig mange mennesker. Er du i tidspres så prioriter de andre sværdigheder, for Nishiki markedet byder ikke på noget unikt.

Tip: Elsker du mad, så tag til Osaka i stedet. Er du til shopping så brug tiden i Hiroshima eller Tokyo. Du kan læse guiden til Hiroshima her.

Gion Distriket

Her kan du opleve det gamle Japan, med de røde lanterner og traditionelle spisesteder. Det er svært at fange den charmerende stemning på billeder, men du har ikke oplevet Kyoto før du har vandret igennem de små gader i Gion. Hvis du vil spise på et af de lokale spisesteder, så bestil i god tid og forvent at måltidet ligger i den dyre ende.

Hvis du er heldig, så ser du en ægte geisha med fuld make up, håret opsat og iført kimono trippe afsted på små klipper med strømper i. Geishaerne er ligesom Hollywood stjerner og det skaber kaos når de bliver spottet af turisterne.

Tip: Japan har været nødt til at indføre love som skal beskytte geishaerne mod turister. Så husk at opfør dig ordentligt og respektfuldt. Spørg altid om lov, inden du tager billeder af en geisha. 

Hvad du skal vide om Kyoto:

Både bambusskoven og tori portene ligger udenfor byen, så det kan anbefales at bo tæt på en central togstation. Vi boede 1.5 kilometer fra Kyoto Station og 2 kilometer fra Gion. På grund af vabler endte vi dog med at tage en taxa flere gange. Det kostede ca 60 kr. at køre 2 kilometer, men så får du også oplevelsen af de japanske taxachauffører – som ofte er ældre herrer med hvide handsker. Vi besøgte Kyoto i oktober og der var rigtig mange mennesker, så hvis det er muligt så planlæg din rejse udenfor højsæsonen.

Anbefaling af restaurant

Vi havde booket bord hjemmefra (via vores rejsebureau) hos Misono, som er kendte for deres kobekød. Du sidder ved store grillplader hvor maden bliver steget foran dig. Det er en oplevelse at se, for kokkene er dygtige og maden smager fantastisk. Du kan læse mere om dem her.

Tip: bestil via dit rejsebureau eller få hotellet til at ringe og bestille bord. Du skal bestille via telefon og ikke via mail. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.