50 Countries rejseblog

Rejseplanlægning spaguide rejsetips

Guide til japanske skønhedsbutikker

Danske indlæg, Japan

Japan er kendt for deres kæmpe skønhedsindustri, så du har måske allerede hørt begrebet J-Beauty og kender mærker som Shiseido* og Baby Foot*? Det er en oplevelse at gå på opdagelse i de japanske skønhedsbutikker og du kan finde alt hvad du drømmer om – og en del mere.

Bonusinfo: du kan købe tape til dine øjenlåg, så dine øjne ser større ud. Du kan også købe træningsudstyr til et bedre smil. Du kan købe alt i Japans skønhedsbutikker. 

I bunden af indlægget kan du se hvilke produkter jeg kan anbefale at købe i Japan.

Japansk skønhedsrutiner

Rygterne siger at de japanske kvinder har op til ti trin i deres skøndhedsrutine:

1. Rens (gerne med olie)
2. Rens igen
3. Eksfoliering
4. Brug toner
5. Læg essence
6. Serum
7. Øjencreme
8. Ansigtsmaske
9. Fugt
10. Solfaktor

Men med vejr der skifter fra 40 graders sol, til store mængder regn og sne om vinteren giver det god mening at der er behov for mange forskellige produkter.

Tip: er du ikke fan af klistret solcreme som fedter? Så prøv mærket Bioré, der laver ultratynd solcreme.

En del produkter er målrettet fugtigt klima, hvilket gør at de er meget holdbare. Jeg testede holdbarheden på eyeliner og mascara på flyveturen hjem og de sad pænt, selv efter 20 timers rejse.

Forskelle på Danmark og Japan

I Japan er selvbruner og contouring ikke et stort hit. De fortrækker huden helt lys og med blushen placeret på æblekinderne istedet for på kindbenet. Der virker til at være to modsatrettede trends, hvor den ene er det naturlige/ungpige-looket og den anden er inspireret af manga med kæmpe dådyr øjne med falske vipper. Så uanset hvilken make up du foretrækker vil du kunne finde gode produkter i Japan.

Tip: prøv det kæmpe udvalg af øjendråber, som giver friske klare øjne. De fåes fra styrke 1 til 8.

De fleste produktinformationer står på japansk, så hvis du har allergi er det svært at gennemskue indholdslisten. Især masker til fødder/hænder/ansigt kan være stærkt parfumeret og de lotions jeg prøvede havde alkohol i. I Japan er lotion ikke en cremet konsistens men en flydende toner som duppes på huden inden creme.

Tip: undersøg online hvilke brands der er gode til sensitiv hud fx Naturie og Cure

fodpeeling fra skønhedsbutikker
Fodmaske til bløde fødder

Hvad skal du lede efter i skønhedsbutikkerne?

Udvalget er stort, men som regel er butikkerne inddelt i forskellige områder og der er skilte, ofte på engelsk, ved hver række. Priserne skal tillægges moms på 10%, ofte vil den samlede pris fremgå med små tal under den fremhævede prisen.

Hvis du bliver overvældet af det kæmpe udvalg i butikkerne, så kan det være en fordel at kende nogle japanske mærker.

Tip: har du svært ved at finde produkterne? Medbring navnet og et billed af emballagen. Så leder du ikke efter en gul DHC olie, når æsken er grøn.

Kanebo

Er et af de store Japanske skønhedsbrands som har et stort udvalg. De står bag de populære Suisai beauty clear powder. Du finder mærket i alle skønhedsbutikker.

DHC

Igen et stort Japansk mærke, som især er kendt for deres effektive, men milde renseolie Deep Cleansing Oil. DHC var overraskende svært at finde i skønhedsbutikkerne. De har deres egne butikker, med utrolig høflig betjening.

Tip: når du har betalt i DHC butikken, så bliver du fulgt til døren hvor du får udleveret din pose med et høfligt buk fra ekspedienten.

DHC
DHCs berømte rense olie
Canmake

Du finder Canmake i alle skønhedsbutikker, for de har et stort udvalg af make up. Priserne er lave og produkterne holder godt. Indpakningen er pæn og ofte i små størrelser, så de er nemme at have med i tasken.

Tip: i tvivl om hvordan produktet skal bruges? Tjek Canmakes engelsk hjemmeside her

Kiss me heroine

Mascara, mascara og mere mascara. Mærket står bag den mest sælgende mascara i Japan. Den findes efterhånden i mange variationer og indpakningen er altid i farverig manga-stil. For under 100 kr. kan du få en god og holdbar mascara. Findes i alle skønhedsbutikkerne.

Anbefaling af produkter

Jeg købte en del forskelligt i Japan og de fleste produkter har været en stor succes.

Her kommer de produkter jeg har testet og kan anbefale:

Suisai beauty clear powder

Eksfolierende pulver som er pakket i hver sin lille kapsel. Indpakningen er spild af plastik, men det er super praktisk at kunne pakke et par kapsler i stedet for hele bøtten. Gør dine hænder våde, hæld pulveret ud i hænderne og masser dit (tørre) ansigt i små cirkler. Pulveret fjerner døde hudceller og efterlader huden blød. Det minder meget om Dermatologia Daily Microfoliant.

Suisai
Suisai powder
Kiss me heroine

En sort mascara som er nem at påføre og som holder hele dagen. Den lave pris på unde 100 kr gør den til et suverænt køb. Den holder til lange arbejdsdage eller 20 timers rejse. Jeg synes den er svært at få af med makeupfjerner, men varmt vand får den til at forsvinde.

kiss me heroine fra skønhedsbutikker
Den bedst sælgende mascara i Japan – Kiss me heroine
Canmake og 100 yen butikker

Canmake er god hverdags make up som nemt kan være i tasken. Deres blush kommer i mange forskellige farver og den creme konsistens gør den let at påføre. Canmakes make up er god til det naturlige look.

Tip: vil du have creme blushen til at holde længere? Så kom transparent pudder ovenpå.

Silikonesvamp

Silikonesvampen er perfekt til at påføre foundation eller blende creme blushen ud. At den er fremstillet i silikone, er den let at rengøre efter hvert brug og den opsuger ikke al produktet ligesom almindelige make up svampe. Den er købt i en 100 yen butik, så til 7 kr er den virkelig pengene værd.

1 Day tatoo eyeliner

Den kan godt være lidt svær at finde, for mærket har ikke sin egen stander, men hænger side om side med de andre eyeliner. Den er virkelig nem at påføre da spidsen er en tusch. Det fungere godt både til tynde streger og detaljerede looks. Eyelineren findes i flere forskellige farver og koster ca. 85 kr. Den holder hele dagen, men kan vaskes af med vand.

Sheet masker

Du finder maskerne over alt, med forskellige egenskaber og former. Et af de mest kendte mærker er Lululun, som har et kæmpe udvalg. Jeg synes at det føles mærkeligt at have papirsmaskerne på hele ansigtet, så jeg foretrækker dem som kun sidder under øjnene.

Tip: maskerne er gode til at modvirke tørhed på lange flyveturer.

På min Instagram kan du se film fra en japansk skønhedsbutik – slå lyden til!

Skal du besøge Japans svar på spa, så kan du læse en guide til onsen etikette her.

Indlægget indeholder affiliate links, de er market med *. Affiliate betyder at bloggen får en lille kommision hvis du vælge at købe via linket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.