50 Countries rejseblog

Rejseplanlægning spaguide rejsetips

Guide: Spar penge på mad i Japan

Danske indlæg, Japan, Rejseguides, Rejsetips

Japan er et dyrt land når man sammenligner med resten af Asien. Men i forhold til Danmark er prisniveauet lidt lavere.

Her er mine bedste tips til at spare penge på mad, uden at gå glip af noget.

Spis ude til frokost

Sushi, kobe kød, ramen, soba nudler, miso suppe – Japan byder på et rigt udvalg af mad. Hvis du vil spise godt/dyrt så gør det til frokost og vælg deres lunch set. Et lunch set indeholder ofte den valgte ret, salat, brød og drikkevarer til meget fornuftige penge.

Tip: tjek om prisen er med skat (8-10%), om der skal betales service fee (10%) og cover charge (op til 70 kr pr person)

Kobekød og kammuslinger

Book bord på en fancy restaurant til frokost i stedet for aftensmad og spar en god del af prisen.

Tip: bestil bord i god tid, for japanerne planlægger i god tid.

Spis lokalt

At spise som de lokale er altid billigst. I Japan spiser de lokale alt fra sushi til karryretter, så du behøver ikke leve af nudler. Har du spist stort til frokost kan du nemt nøjes med en klassisk risret fra en take away bod eller en sandwich fra Lawsons. Hvis du er i tvivl om hvor du finder god lokal mad, så find den nærmeste togstation og vælg et spisested hvor de lokale står i kø (i Japan kan du få rigtig god mad på togstationerne.)

Tip: bliv stående og spis din take away, for det er ikke velanset at gå og spise.

Vestlig mad

Hvis du craver en burger eller pizza så vælg en af de mange fastfoodkæder, som ofte er billigere end de lokale restauranter der servere vestlige retter. Vi så flere steder pizza til 150 kr., så det kan hurtigt blive dyrt at spise vestligt.

Drik vand til måltider

Du får oftest serveret gratis isvand eller grøn the til din mad. Det er en super service, især på de meget varme dage. Vælger du en set menu er der ofte en drikkevarer med, men køber du drikkevarer enkeltvis kan de være dyre. En cola på en restaurant kan nemt koste 50 kr. mens du i kiosker og automater giver under 20 kr. Der er automater overalt i Japan, så du er aldrig langt væk fra kolde og billige drikkevarer.

Drik lokal vand

Du kan sagtens drikke vandet i Japan, selvom om det smager af klor. En flaske vand fra en automat koster 10 kr. men på en varm dag, så løber det hurtigt op. I de fleste parker er der drikkevandsfontæner, hvor du kan fylde din vandflaske.

Køb mad i kiosker

Hvis du bliver træt af at spise på restauranter eller kun trænger til et lille måltid, så gå i Lawsons, 7-eleven eller Family Mart. Her finder du et stort udvalg af snacks, ristede ris, sandwich og søde sager til fornuftige priser.

Aftensmad fra 7-eleven

Vil du vide mere om Japan? Så kan du læse om Tokyo her og en guide til onsen her.Instagram er der masser af videoer og billeder fra Japan.

Tagged

1 thought on “Guide: Spar penge på mad i Japan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.