Guide: Book hotel uden at blive snydt

Rejseplanlægning

Med 50 lande på listen, har jeg prøvet et bredt udvalg af hoteller. Nogle har været fantastiske, mens andre har givet materiale til sjove hisorier.

At booke hotel kan være tidskrævende og udfordrende, da der ofte er et kæmpe udvalg. At vælge det rigtige hotel er et vigtigt fundament for at rejsen bliver en succes. Derfor har jeg samlet mine bedste tips til hvordan du undgå at blive snydt, når du skal booke hotel.

Guiden indeholder:

 • Hvilket hotel skal du vælge?
 • Hvem skal du tage imod anbefalinger fra?
 • Book hotel – direkte booking eller booking portal?
 • Læs anmeldelser med kritiske briller?
 • Hvad gør du, hvis du er blevet snydt?

Hvilket hotel skal du vælge?

Inden du er klar til at booke hotel skal du selvfølgelig være afklaret med hvad der er vigtigst for dig. Rejser du sammen med andre, så brug noget tid på at tale rejsen igennem, så i er enige om hvad der er vigtigt. Klare (og realistiske) forventninger til hoteller, er det bedste udgangspunkt for at komme hjem med en god oplevelse.

Beliggenhed

En central beliggenhed koster ekstra, hvorimod du får mere for pengene hvis du vil bo længere væk fra centrum eller stranden.

Til storbyferie bør i overveje om de pengene i spare ved at bo i udkanten af byen alligevel bliver brugt på ekstra transportomkostninger. Hvis i gerne vil opleve nattelivet i storbyen, så tjek lige hvornår den offentlige transport stopper med at køre – så undgår i uforudsete taxaudgifter. Hvis ferien byder på masser af oplevelser, kan et centralt hotel med færrer stjerne være en god ide.

Tip: google området, så du ved om det er trendy/stille/festligt/farligt inden du booker.

På strandferien koster hoteller direkte ved stranden mere end de hoteller som ligger længere væk. Hvis havudsigt ikke er vigtigt for dig, så kan du ofte finde billigere hoteller få hundrede meter fra stranden. Hvis du rejser med børn eller gangbesværede, så overvej om hoteller på stranden er prisen værd, for at sikre komforten. Det kan også være en fordel at tjekke google maps for at se om området er meget kuperet. Hvis du skal på strandferie med meget høje temperature, så kan selv 100 meter i solen føles uendelig langt.

Tip: er du mere til pool end strand? Så gå efter hoteller som ligger langt fra stranden, som ofte har en meget lavere pris.

Faciliteter

Hotellerne er nogle gange lidt for kreative når de skiver hvilke faciliteter de har. Lyder et hostel i New York med pool som en lækker deal? Det var den lokale svømmehalv de henviste til (bestilt via Hotels.com). Tennis i Montenegro? Der var en tennisbane i byen, men ingen havde adgang til den (Bestilt via Tui). Driving range i Thailand? Var under ombyggelse og livsfarlig at bruge (booket direkte ved hotellet).

Så hvis der ikke er billeder af faciliterne, så findes de nok ikke. Manglende faciliteter kan være en udfordring uansat om du booker selv, via bookingportal eller rejsebureua.

Valg af værelse?

Udvalget af værelser går ofte fra et dobbeltværelse til kæmpe suiter. Overvej hvad der er vigtigt for dig: størrelse, indhold, fordele eller placering.

Mange hoteller viser værelses m2 og nogle gange er der endda en plantegning. Personligt vælger jeg ikke en dyrere værelseskategori, hvis den eneste forskel er størrelsen. Jeg foretrækker at få fordele, hvis jeg skal betale mere. Fordele kan være tidligt/sen check in/ud, adgang til lounge, eftermiddags coctails og snacks, særskilt morgenmadsrestaurant.

Euphoria Resort Kreta – Plantegning

De lister som regel også indholdet på værelset, så er du på udkik efter fx badekar så tjek om det er på alle værelser eller kun på nogle. Læg mærke til detaljerne, for her er det internet men det er via kabel.

Euphoria Resort Kreta – indhold på værelset

Placeringen på hoteller kan også være vigtig, men det er sjældent noget du kan vælge hjemmefra. Du skrive i bookingkommentaren at du fx ønsker et stille værelse, men du er ikke garanteret det. I forhold til placering så kan du overveje om du ønsker at bo tæt på restaurant/bar, væk fra elevatoren eller på en bestemt etage.

Tip: de meste sikre etager på hoteller er 4 til 7. Da det er højt nok til at undgå eksplotioner på jorden og lavt nok til at slippe ud ved jordskæv eller brand.

Hvem skal du tage imod anbefalinger fra?

En anbefaling kan være givet med den bedste intention, men alligevel ramme helt ved siden af. Årsagen er som regel at vi ønsker forskellige ting af hoteller. Så når du får en anbefaling, så spørg ind til hvorfor hotellet er godt og hvad personen plejer at lave på ferien. Så ender du ikke på et luksus hotel uden for byen, når du hellere vil udforske byen til fods.

På Tripadvisor kan du vælge hvem du vil læse anmeldelser fra. Det er rigtig smart, da der ofte er stor forskel på hvad familier, par og forretningsrejsende sætter pris på.

Kan man stole på en influencer?

Hvis du læser anmeldelser fra en større influencer, så vil indlægget ofte være betalt af hotellet. Det påvirker selvfølgelig dømmekraften hos de fleste. Men er det en influencer som du har tillid til, så kan anbefalingen sagtens være brugbar.

Er anmeldelsen fra en mindre influencer, så er den ofte givet i den bedste mening. Det betyder dog ikke at den er særlig godt undersøgt. Jeg skriver sjældent anmeldelser af hoteller, for på en ny destination besøger jeg et eller to hoteller. Selvom det har været gode hoteller, så ved jeg jo ikke hvordan de er i forhold til resten af hotellerne i området. Gå efter en lokal influencer fra destinationen, en som har besøgt destinationen mange gange eller en med bred erfaring.

Især på engelske sider, som er fundet via Instagram eller Pinterest anmelder influencere steder som de ikke selv har været. Det sker især ved dyre hoteller og hvis der fx kun er billeder af hotellets indgang eller lobby, så skal du være kritisk.

Tip: sætninger som “de får gode anmeldelser, det ser lækker ud online, flere skriver at..” er ofte tegn på at influenceren ikke selv har besøgt stedet.

Book hotel via bookingportaler eller direkte booking?

De store bookingportaler som www.hotels.com og www.booking.com er rigtig gode til at få et overblik over udbuddet af hoteller og prisniveauerne. Flere af siderne har fordelsprogrammer, hvor du kan optjene gratis overnatninger. Jeg vil dog anbefale at du også tjekker prisen på hotellets egen hjemmeside, for hoteller betaler op til 30% af prisen på bookinger gennem bookingportaler. Derfor tilbyder hotellerne ofte en lavere pris, at inkludere morgenmad, tidlig check in eller andre fordele, hvis du booker direkte.

Tip: der kan være mange penge at spare ved at tilmelde sig fordelsprogrammer, men vær sikker på om fordelene har værdi for dig – og at de er til at opnå. Ellers ender du hurtigt med at betale ekstra for din loyalitet til et uopnåeligt fordelsprogram.

Hvis du i jagten på den bedste pris ender på en ukendt hjemmeside, så skal du tjekke grundigt om virksomheden er til at stole på. Faresignaler som gør at du ikke bør handle der:

 • Ingen adresse
 • Adressen findes, men virksomheden fremgår ikke af adressen
 • Ingen kontakt info
 • Du kan ikke finde noget om virksomheden når du googler
 • Mange negative anmelder på sider som Trustpilot
 • Virksomhedens “om os” side er usammenhængende eller fyldt med stavefejl
 • Hvis prisen virker for god til at være sand – så er den det også ofte

Book hotel på sider som du har tillid til! Positive eksempler på adresse og eksterne kilder:

TUI oplyser en korrekt adresse

Spies viser at de er nævnt hos eksterne virksomheden, det er altid et godt tegn.

At blive snydt kan ske for alle, men ved at tjekke ovenstående så mindsker du risikoen. Er du i tvivl så spørg din omgangskreds om nogen kender firmaet eller ring/skriv til virksomheden.

Tjek billederne flere steder før du booker hotel

Billederne af hoteller kan ofte snyde, da de rigtige vinkler og redigeringer får værelserne til at se størrere og bedre ud. Udover at se billederne grundigt igennem, så søg på hoteller på Instagram eller Tripadvisor, hvor der er kunderne der har lagt billeder op. Så er du sikret et mere ærligt indblik i hotellet.

Billeder fra tripadviser
Billeder fra Tripadvisor

Lad dig ikke forblænde af den store og smukke lobby, for det er ikke der du kommer til at tilbringe din tid.

Hvis hoteller ikke viser billeder af værelset, badeværelset eller andre væsenlige ting, så skal du undre dig. Vi besøgte Berlin i august og bestilte derfor et værelse med terrasse. Der var dog ingen billeder af terrassen og det viste sig at den var for smal til at man kunne side derude. Vi fik aldrig brugt terrassen, så det var spild af penge.

Tip: har du spøjse ønsker til hotellet, fx at døren til badeværelset ikke er gennemsigtig, at morgenbuffeten har lactosefri mælk eller at tøjskabet er stort? Så tjek billederne på Tripadviser eller skriv til hotellet og spørg.

Læs anmeldelser med skepsis

Rigtig mange anmeldelser på internettet er falske og der har været flere tilfælde hvor virksomheder er blevet taget i at diktere hvad medarbejderne anmelder. Hvis de samme ord går igen i mange af anmeldelserne, så er de nok købt eller dikteret. Du kan læse forbrugerstyrrelsens indlæg om krav til brugeranmeldser her.

En negativ anmeldelse kan gøre stor skade online. Men ofte er det til at spotte om anmelderen er en sur trold eller reelt har haft en dårlig anmeldelse. De mest reelle anmeldelser er ofte dem som giver 3-4 stjerner ud af 5. Sørg for at tjekke datoen for anmeldelsen, da de hurtigt bliver forældet.

Tip: er du i tvivl om anmelderen er troværdig, så klik på brugernavnet og se hvad han/hun ellers har anmeldt.

www.tripadviser.com
Anmeldelse på www.tripadvisor.com

På Tripadvisor kan du vælge hvilke antal stjerner du vil læse bedømmelser for. Du kan også skifte til de engelske anmeldelser, da der ofte er langt flere af dem end af de danske.

www.tripadviser.com
Oversigt over anmelder på www.tripadvisor.com

Hvad du kan gøre, hvis du er blevet snydt

Hvis du er blevet snydt og har købt et hotelværelse som ikke findes, så kontakt din bank/kortudbyder og hør om de kan hjælpe med at trække betalingen retur. Ofte skal banken bruge dokumentation på at du selv har forsøgt at få pengene retur ved at kontakte firmaet.

Har du booket noget som ikke lever op til det forvente? Så start med at spørge pænt i receptionen om de har mulighed for at fikse det der er galt med værelser eller flytte jer til et andet værelse. Hvis det ikke kan løses lokalt så prøv at kontakte det firma som du har købt hotelværelset igennem og hør om de kan hjælpe. Hvis du ikke forsøger at få fejlene retter undervejs på ferien, men venter med at klage til du kommer hjem, så fratager du hotellet muligheden for at reagere. Det er ærgerligt, for nogle gange kan et værelsesskifte gøre en verden til forskel.

Hvis du stadig er skuffet når du kommer hjem, så skriv en klage til selskabet. Måske kan du få nogle af pengene retur eller få et tilgodebevis til en fremtidig overnatning. Sørg for at din klage holder en ordentlig tone, for selvom de fleste virksomheder går langt for at holde kunderne glade, så virker en sviner sjældent.

Tip: har du helt styr på afbestillingsforsikringen? Ellers kan du læse guiden her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.