Gode råd mod flyskærk

Rejseplanlægning

Jeg lider ikke selv af slem flyskræk, men jeg kan godt blive nervøs. Så jeg har samlet mine bedste tips til at holde nervøsiteten i ro:

Undgå alkohol! Måske tænker du at det er en god ide at dulme nerverne med en øl, men kombinationen af alkohol og at være nervøs er bare ikke god.

Italesæt det: fortæl dem du rejser med at du er nervøs for at flyve. Fortæl dem hvordan de bedst kan hjælpe dig, måske ved at tale om det , tale om noget andet eller helt lade dig være i fred på turen.

– Rejser du med en der er nervøs, så lad være med at fortælle dem at flytransport er den sikreste transportform. Deres frygt kan ikke kureres med logik.

Sædevalg: vil du føle dig mere tryg ved at sidde i den forreste del af flyet? Vil det være godt eller skidt at du kan se motoren på vingen? Gør dig overvejelser om sædevalget inden turen.

Undgå nødudgange: måske vil du helst sidde så tæt på nødudgangen som muligt. Men hvis du er nervøs, så undgå rækken ved nødudgangen. Dem som sidder ved nødudgangen, skal kunne hjælpe med at åbne døren, så det duer ikke hvis du går i panik. Fortæl stewardessen at du er bange for at flyve og derfor ikke ønsker det ekstra ansvar, så skal du nok blive flyttet.

Læs instruktionsarket: læs arket om sikkerhed, som du finder i stolelommen foran dig. Så ved du hvad du skal gøre i de forskellige situationer.

Forbered underholdning: fjern fokus ved at se din yndlingsfilm, spise slik, høre god musik eller hvad du holder af hobbyaktiviteter.

Tag skoene af: når du tager skoene af og hyggesokkerne på så giver det en fornemmelse af at have fast grund under fødderne og hyggesokkerne minder hjernen om at slappe af.

Træk vejret: kroppen reagerer med overfladiske vejrtrækninger når vi bliver bange eller bekymrede. Download en meditations eller vejrtrækningsapp så du husker at få trukket vejret dybt, så kroppen kan slappe af.

Sov: hvis der kommer turbulens, så lægger jeg mig til at sove. Så undgår jeg at blive køresyg (eller det er vel nærmere luftsyg) og slipper for tankerne. Kan jeg altid sove? Nej, men det er bestemt forsøget værd.

Prøvetur? Måske har du lyst til at starte med en lille indenrigstur, som er overstået på under en time. Men husk at de store langdistancefly er større, har mere plads samt underholdning og ofte synes jeg at der er mindre turbulens på de lange ruter da de flyver højere.

Stadig nervøs? Hvis du “bare” er nervøs så vil jeg anbefale dig at springe ud i det og tænke på alle de dejlige oplevelser flyrejser giver dig mulighed for. Men er du meget nervøs, og får det dårligt ved tanken om at flyve eller har haft angstanfald, så vil jeg anbefale dig en tur til lægen. Lægen har mulighed for at rådgive om du skal tage køresygepiller eller andet under turen. Tag aldrig medicin på en flyvetur uden at have snakket med lægen, da ikke al medicin er egnet.

Hvad er dit bedste råd mod nervøsitet på flyet? På Instagram kan du se film og billeder fra mine flyture – som allesammen er gået godt 😁

Tagged

2 thoughts on “Gode råd mod flyskærk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.