Glamping? Guide til hvad glamping er og glamping på Moreton Island

Australien, Rejseguides

Hvad er glamping?

Glamping står for glamorous camping og er en moderne luksusudgave af camping. I Danmark kommer der flere og flere glamping steder og mange af dem har været udsolgte henover sommeren. På GoGlamping kan du finde et overblik over mange af de danske glamping steder. Du kan både vælge steder hvor du selv skal lave mad eller hvor det bliver serveret.

Jeg har endnu min første glamping oplevelse til gode i Danmark, men jeg har prøvet det i Australien. Du kan læes mere om glamping nedenfor i mit rejseminde fra glamping på Moreton Island.

Rejseminder fra Australien

Jeg har boet et halvt år i Australien i forbindelse med mit studie, så jeg har rejst en del i Australien og i dette rejseminde gik turen til Moreton Island. Som er en 37 km lang sandø ud for Brisbane i det østlige Australien:

Transporten fra Brisbane til Moreton Island

Jeg måtte tidligt op, 4.30, for at nå en bus og en taxa ud til færgen som sejlede kl 7. Det viste sig at der ikke er offentlig transport på øen og at det eneste taxa selskab var fuldt booket, så vi lå et par timer på stranden (og fik en tiltrængt lur) inden vi fik vores hotel til at komme og hente os. Det var noget at en køretur igennem sandbakker på stranden.

Tip: undersøg transport hjemmefra!

Glamping i Australien

Vores hotel var Glamping, som står for Glamourøs Camping, og det var et stort hit. Vi fik et rigtig fint telt med rigtige senge og eget badeværelse. Vi boede 5 venner i teltet.

Moreton Island har masser af lækre strande, mulighed for vandring, sandboarding og snorkling.

Vi tog på vandretur – 10 km i sand. Vi fik set en enkelt slange, men den var vist nok død, og en masse flot natur.

Tip: husk rigelig vand, solcreme og lukkede sko pga slanger

Om aftenen fik vi set en rigtig flot solnedgang.

Vi lavede mad i vores feltkøkken, endda med ristede skumfiduser og Marie kiks til dessert samt masser af hygge.

Aktiviteter på Moreton Island

Den sidste dag måtte vi igen tidligt op fordi vi skulle køres ned til havnen inden tidevandet kom. Efter lidt mere solbadning tog vi på en tur ud i sandbakkerne for at kælke. Det er bare et stykke tyndt træ man kælker på og turen op ad bakken var ved at tage livet af mig, så 3 ture var rigeligt, men så havde jeg også slugt min del af sandet! Det var nu rigtig sjovt og vi fik god fart på.

Inden vi tog med færgen hjem så vi fodring af vilde delfiner, man kan diskutere hvor vilde delfinerne er, når de liner op i rækker for at få mad af turisterne.

Tagged

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.