50 Countries rejseblog

Rejseplanlægning spaguide rejsetips

Forberedelse til Japan

Danske indlæg, Rejseplanlægning, Rejsetips

Turen går snart til Japan og jeg kan næsten ikke vente. Det bliver land nummer 49 ud af mit mål på 50 lande før 28.5.20.

Hvorfor Japan?

Jeg har længe villet til Japan, og i starten af 2018 var jeg meget tæt på at tage afsted. I sidste øjeblik blev turen ændret til safari i Sydafrika. Men jeg kunne ikke slippe drømmen om at rejse til Japan.

For Japan har en fascinerende kultur, som er både ældgammel og hypermoderne. Et land med store kontraster, fra sneklædte bjerge til bountystrande og masser af lækker mad.

Booking af turen til Japan

På trods af at jeg har læst rigtig meget om Japan og er en garvet globetrotter, så havde jeg ikke lyst til at stå for rejsebookingen selv. Feriedage er en mangelvare og vi har kun 14 dage i Japan, så det var vigtigt bo centralt og have en optimal rejserute.

Derfor henvendte jeg mig til Discovery Travel som vi tidligere har været på Sri Lanka, Maldiverne, Sydafrika, Kenya og Seychellerne med. De specialisere sig i skræddersyede luksusrejser og servicen er i top. De planlagde en tur for os, som ser sådan ud:

Rundrejse i Japan

Tokyo

Vi starter med 4 dage i Tokyo, hvor vi vil rundt og opleve byen. Forhåbentlig kan jeg også lokke min bedre halvdel med i Disney Sea, for det findes kun i Japan, og jeg elsker Disney. Vi skal se spille arkaderne i Akihabara, se 1000 mennesker krydse et fodgængerfelt i Shibuya, shoppe i Ginza og se på mennesker i Harajuku.

Fra Tokyo går turen ud i naturen til Hakone, som er en nationalpark der er kendt for bjerget Mount Fiji.

Hakone

Her skal vi vandre, på kunstmuseum og bade i de lokale onsen. Vi har et hotel i 2 nætter med onsen, som også giver adgang til onsen på søsterhotellerne. Onsen er varme kilder, som man kan bade i. De varme kilder har forskelligt indhold af mineraler, som skulle være godt for helbredet. Japan har stolte badetraditioner og jeg er spændt på hvordan de adskiller sig fra de nordiske spatraditioner.

Hiroshima

Vi skal med højhastighedtoget til Hiroshima hvor vi i to dage skal tættere på Japans historie og deres rolle i 2. verdenskrig. For at opveje alle de tunge indtryk, har vi aftalt at det er i Hiroshima vi skal prøve karaoke.

Kyoto

Byen er kendt for at være Japans kulturelle centrum, så vi skal i tre dage se templer, gå tur i bambusskoven og spotte en geisha eller to.

Osaka

Turen slutter i Osaka med 2 overnatninger i Japans spisekammer. Udover at spise sushi, ramen og kobe kød, så skal vi måske besøge Harry Potter World. To temaparker på 14 dage er måske i overkanten, men Japan skulle være genial til at kreere gennemførte oplevelser.

Forberedelse

At bestille via Discovery Travle har gjort forberedelsen noget lettere. Men jeg har fulgt min egen guide og følger #japan på instagram og jeg har læst en del guider på Pinterest. Det var her jeg fandt Simons Japan som er en dansk rejseblog udelukkende om Japan. Alle andre guides har været på engelsk, så det er rart med en dansk Japan-fanatiker.

Apps

Japan er et spøjst land, for den yngre del af befolkningen er meget veluddannede indenfor engelsk. Men de kan primært skrive engelsk og færre japanere taler engelsk. Derfor har jeg downloadet et par sprogapps. Men de fleste var irriterende, så jeg endte med kun at beholde denne.

Jeg kan bestemt ikke gøre mig forståelig på japansk, men det er altid en fordel at kende de mest basale ord.

Kulturforskelle

Udover at have læst en masse, så har jeg også efterspurgt tips fra venner der har besøgt Japan. Pt består min liste af ting hvor vi skal undgå at blamere os af:

  • Stil aldrig spisepinde lodret i risen
  • Gik aldrig drikkepenge
  • Tag altid skoene af
  • Spis og drik ikke mens du går
  • Tag dit skrald med hjem til hoteller
  • Spring aldrig over i køen

Vi kommer sikkert til at ligne turister mange gange, men jeg synes det er vigtigt at respektere den kultur vi besøger og forsøge at følge deres skikke.

Shopping

Tænker du at Japan er et dyrt land? Så har du delvist ret, for det er dyrt i sammenligning med resten af Asien. Men i forhold til USA og Europa et prisniveauet en lille smule billigere.

Jeg har planer om at shoppe Kit Kat med mærkelige smagsvarianter som grøn the og bagt kartoffel. På shoppelisten er der også miniature kimonoer til de små niecer og kawaii (nuttede ting).

Den japanske skønhedsindustri er ret vild, og de japanske kvinder har ry for at have op mod 12 forskellige trin i deres hudplejerutine… jeg har to i min, rens og creme… Så jeg skal helt sikkert shoppe skønhedsprodukter.

Tip: skal du have Pro tips om hvordan du køber make up i udlandet, så læs Trixyworlds indlæg her.

Når vi tager afsted kan du følge turen rundt i Japan på Instagram.

Tagged

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.