50 Countries rejseblog

Rejseplanlægning spaguide rejsetips

🇩🇰 Flashback Fredag nr. 2

Danske indlæg

På den anden flashback fredag går turen til Sigiriya i Sri Lanka – et fort bygget på toppen af en kæmpe sten som ligger i midten af ingenting – med en vanvittig flot udsigt. 

Lokation

Sigiriya ligger tæt Dambulla i det centrale Sri Lanka og det ligger ret langt fra de andre turistattraktioner som Kandy, te plantagerne nær Ella i bjergene, safariområderne ved Yala eller Galle by – men Sigiriya er helt bestemt turen ved. 

Jeg var afsted med hele familien (6 voksne) og vi havde en privat chauffør som kørte os rundt i Sri Lanka. Vi startede i Negombo og kørte til Dambulla, som var en lang og hektisk kørertur. Tiden er anderledes i Sri Lanka, så hvis du år af vide at turen vil tage 4 timer, så regn med at det mindst tager 6 timer. Der er så mange smukke ting at se undervejs, så nyd turen og hold et par pauser undervejs og spis lækker lokal frugt. Efter et stykke tid bliver man vant til den hektiske kørestil og indser at de lokale navigere fint i kaos, men hvis du har tendens til kørersyge så medbring armbånd/piller.  

Hiking Sigiriya

Vi stod tidligt op for at hike til toppen af klippen inden det blev alt for varmt. Min søster var gravid i 6. måned så hun blev i besøgscenteret sammen med min mor mens vi andre hikede sammen med vores guide. Turen er til tider ret stejl, der er høje trappetrin og turen tager over en time, så det er bedst at være i nogenlunde form. 

På toppen 

Udsigten var toppen er helt fantastisk!

Vores guide fortalte legenden om hvordan fortet på toppen af klippen var blevet bygget, men som det er med de fleste folkesagn i Sri Lanka involvere historien storslået kærlighed, krig, masser af drama, en vigtig morale og sikkert ikke særlig meget sandhed. 

Sri Lanka er en fantastisk destination med masser af kultur, flotte landskaber som variere fra vild jungle, til bjerge og flotte sandstrande. De lokale er venlige, landet er rent og pænt, maden er let spiselig og man får meget for sine penge.

Der kommer flere posts om Sri Lanka og du kan også se flere billeder fra det skønne land på min Instagram 

2 thoughts on “🇩🇰 Flashback Fredag nr. 2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.