Det kan du forvente af din første dag i Tokyo

Japan, Rejseguides

Efter 20 timers rejse fra København via Paris til Tokyo, er trætheden overvældende. Men efter vores første dag i Shinjuku, som er en bydel i Tokyo, kan jeg næsten ikke vente med at se mere af Tokyo.

Taget på køreturen fra lufthavnen

Stilheden

Lufthavne er ofte kaotiske og larmende, men i Japan er stilheden slående. Der bliver ikke talt i telefon og alting foregår i god ro og orden.

Paskontrollen er hurtigt overstået og bagagen er klar når du når frem til bagagebåndet. Her adskiller Japan sig fra Danmark, fordi folk holder to meters afstand til båndet og først går frem når deres kuffert ankommer. Det hjælper selvfølgelig også at der er flere ansatte til at rette bagagen, så de står med håndtaget opad.

Internet er nødvendigt

I lufthavnen er det nemt at leje wifi. Selvom vi måtte af med 800 kr for 14 dage, så har det allerede været pengene værd. Uden wifi havde vi aldrig fundet hotellet.

Golden Gai – barområde

Hjælpsomhed

Selvom de fleste ikke taler engelsk, så er de meget hjælpsomme. Vi var ved at stå af på det forkerte busstop, men det fik buschaufføren stoppet. Det er også gået fint med at bestille mad – primært ved at pege.

Maden

I Shinjuku kan du spise lige det du har lyst til. Lad dig ikke afskrække af at der kun er 6 pladser i hele restauranten eller at du skal indtaste din bestilling på en automat. Udbuddet af mad er enormt, så det største problem er at vælge.

Stegt kylling, kålsalat, misosuppe og ris

Fodgængervenligt

Tokyo består af 23 forskellige bydele og byen strækker sig over et kæmpe område. Det er nemt at gå rundt og der er fortov alle steder. Du skal dog være opmærksom på at de kører i den forkerte side af vejen.

De kommunale bygninger er ret vilde

Neon

Shinjuku er badet i neon og flere steder sender butikker larmende reklamer ud af højtalerne. Det er en spøjs kontrast til at alle gør en dyd ud af at være stille.

Neonskiltene vil gøre selv Times Square misundelig og på mange måder ligner Shinjuku Manhatten med de store skyskrabere, brede boulevarder og neonskilte – bare større og vildere.

Shinjuku

Undgå at gå med mobilen

Selvom det næsten er umuligt at finde et sted hen uden GPS, så pas på med at bruge mobilen. Mængden af mennesker er enormt og du kommer lynhurtigt til at gå ind i nogen eller stå i vejen.

Toiletter

Toiletterne er lige så mærkelige som forventet. De kan både spille musik, vaske, tørre og sikkert en masse – der er knapper nok at vælge imellem.

Instagram kan du se flere film fra turen til Japan.

Tagged

1 thought on “Det kan du forvente af din første dag i Tokyo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.