50 Countries rejseblog

Rejseplanlægning spaguide rejsetips

Coronavirus i vinterferien

Danske indlæg, Rejsetips

Mange danskere rejser ud i verden i vinterferien og i år falder det sammen med Coronavirussen. Hvis du er bekymret for hvordan virussen påvirker din ferie så læs hvad du skal gøre her.

Inden afrejse

Frygten for at blive smittet eller strande i en karantænezone kan give dig lyst til at aflyse ferien, men hvordan er du stillet økonomisk?

Afbestillingsforsikring

Hvis din rejsedestination er påvirket af Coronavirussen, kan der være mulighed for at benytte din rejseforsikring og få refunderet din rejse, så du kan blive i Danmark.

Gå til dit forsikringsselskabs hjemmeside, for ofte står det på forsiden, hvis de dækker aflysning. Er du i tvivl, så ring til forsikringsselskabet og hør hvordan du skal forholde dig inden afrejse.

At du er bekymret for st rejse, er desværre ikke en garanti for at afbestillingsforsikringen dækker. Sørg for at holde dig opdateret, for forsikringsselskabet opdatere deres rejsedækninger fra dag til dag.

Tip: læs sådan får du styr på afbestillingsforsikringen.

Pakkerejser

Hvis du har bestilt en rejse til fx Japan, med mellemlanding i Kina så er det rejsearrangøren som skal sørge for at ombooke dig hvis luftrummet i Kina stadig er lukket. Er der kort tid til afrejse, så ring til rejsearrangøren og hør hvordan det påvirker jeres rejse.

Book selv ferie

Har du selv booket fly og hotel, så står du også selv for ombookingen. Der kan være mulighed for at søge kompensation hvis dit fly bliver aflyst, men der er igen garanti for at flyselskabet kan ombooke dig så du ankommer på det forventede tidspunkt.

Tip: 2 personer er lettere at ombooke end 8 personer. Så hvis i rejser mange sammen, og skal flyve via Kina i vinterferien, så undersøg ombookingsmulighederne nu.

Danskerlisten

Meld dig på danskerlisten i Udenrigsministeriets app Rejseklar. Så vil i få besked hvis jeres destination bliver ramt af naturkatastrofer eller virusudbrud. I tilfælde af evakuering, ved udenrigsministeriet hvilke danskere der skal ud af området.

Beskyt dig selv

Skal du på ferie til lande, hvor smitten har bredt sig til, så kan du gøre flere ting for at beskytte dig selv.

Smittet på flyveturen

Den største risiko for at blive smittet (med alt) er på de langs flyture hvor luften genbruges i kabinen. Du kan undgå bakterier ved at bære mundbind, vaske hænder ofte og bruge håndsprit.

Mundbind er udbredt i Asien, hvor de bruges så snart man er forkølet, for ikke at smitte andre. I Danmark bruges de mere for at undgå selv at blive smittet. Sørg for at vaske hænder inden hvert måltid på flyet og brug håndsprit ofte.

Tip: mundbind og håndsprit kan købes på apoteket.

Undgå smitte på destinationen

Når du endelig er ankommet på feriedestinationen, så er der flere måder at undgå at blive syg på.

Tip: jeg har skrevet hel guide: sådan undgår du at blive syg på ferien.

Undgå menneskemængder

At bo på en øde ø har en mindre smittefare end at opholde sig i en storby. Så overvej hvilke ture i vil tage på. Måske kan i vælge de mindre turistede attraktioner, naturoplevelserne eller afslapning på hotellet fremfor store menneskemængder.

Få sovet ud

Hvis du har fløjet langt og skal vænne dig til tidsforskellen på destinationen, så er du træt og derfor mere tilbøjelig til at blive syg. Så sørg for at få sovet ud de første par dage af ferien.

Hvis uheldet er ude

Ring til din rejseforsikring hvis du bliver syg på ferie. Det er dem som kan hjælpe med hvilke behandlinger de dækker på destinationen, hvordan du kommer hjem og hvad i skal gøre i en krise situation.

Husk at der stadig er lav sandsynlighed for at du bliver smittet med Coronavirus, uanset hvor du er i verden. Virussen spredes via dråbesmitte – ligesom influenza der spredes med host og nys. Coronavirussen spredes også ved kontaktsmitte, så du skal være ret tæt på en smittet person før du selv kan blive syg.

Force majeure

Virusudbrud og naturkatastrofer kan udnævnes til force majeure, som betyder at ingen har skyld i ulykken. Det betyder at dit forsikringsselskab har særlige vilkår for ikke at dække dine ekstra udgifter, da de ikke kunne have forudset risikoen.

Tip: ved ulykke elller sygdom på ferien, så brug penge som om du ikke får noget refunderet. For du ved aldrig hvor meget forsikringen dækker.

Vi var i Japan unde super-tyfonen Hagibis som aflyste vores fly og forsinkede vores hjemrejse med tre dage. Vi måtte selv lægge ud for transfer til en anden by, mad og hotel for næsten 10.000 kr. Vi fik ombooket flyet hos flyselskabet, rejseforsikringen dækkede de fleste udgifter til mad, transport osv, Airfrance dækkede hotellet men vi skulle selv betale for de ekstra fridage fra arbejde.

Tip: hav altid mere end et kreditkort med på ferien.

Hold dig opdateret

Dit forsikringsselskab gør alt hvad det kan for at holde sig opdateret, men pga tidsforskellen vil du ofte være den med mest opdateret viden. Sørg for at læse lokale nyheder (eller store engelsksprogede nyheder) og spørg de lokale, de ved som regel mest.

Hold øje med beskeder fra din Rejseklar app, her giver udenrigsministeriet dig besked om situationen hvis det er nødvendigt.

Tagged

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.