Bang Tao stranden i Phuket

Rejseguides, Thailand

Vi bor midt på Bang Tao stranden, som klart er den flotteste strand jeg har set i Thailand. Sandet er kridhvidt, vandet er klart og har en behagelig temperatur. Her kommer en guide til hvad du kan lave på Bang Tao stranden i løbet af dagen og hvor du skal bo.

Bang tao beach
Udsigten fra Outrigger hotel

Bang Tao straden strækker sig over 6 kilometer og langs vandkanten er sandet hård nok til at være behageligt at gå eller løbe på.

Morgen

Allerede fra solen står op 6.30 er de første morgenfriske løbere igang på stranden. Det er det bedste tidspunkt på dagen at løbe, for temperaturen er mest behagelig om morgenen. Op ad dagen rammer temperaturen nemt over 30 grader.

Stranden er utrolig smuk at gå tur på, men det er også en populær strand, så du er altid omgivet af andre turister.

Middag

Omkring middag er sandet blevet virkelig varmt og det er på tide at rykke ind i skyggen. Der ligger et par spisesteder på stranden, men de ligger langt fra hinanden og prisniveauet er i den høje ende.

Du finder også et par butikker med badedyr, chips og turist-skrammel.

Aften

Bang Tao stranden ligger på den vestelige side af Phuket, så solen går ned over havet. Vi har spist på hotellets strandrestaurant og det kræver en omgang myggespray.

Havet bliver oplyst af grønt lys fra fiskerbådene som er på jagt efter blæksprutter. Hvis du er heldig kan du også se en lanterne stige til vejrs. Lanterne bruges ved fejringer og den der sender lanternen af sted må ønske noget. Hvis lanternen stiger til vejrs, er det er tegn på at ønsket vil blive opfyldt – rammer lanternen jorden eller havet, bringer det ulykke. Nogle gange kan man købe lanterner fra en strandsælger.

På en klar aften er der masser af stjerner at se på. Hvis du ikke er helt skarp i stjernebilleder, findes der masser af apps der kan guide dig rundt blandt stjernerne.

Stranden er ret stille om aftenen og der virker ikke til at være det store natteliv – jeg skal dog ærligt indrømme at jeg ikke har været på jagt efter det. Men her er mest børnefamilier og pensionister, så hvis du er til fest og farver så er Phuket by bedre.

Aktiviteter

Vores hotel, Outrigger Laguna Phuket har indhegnet et svømmeområde i havet og du kan tjekke badeforholdene på strandflaget (rød, gul eller grøn). Vi har haft gult flag alle dage og man har fint kunne svømme, men strømmen er stærk og der kan godt være bølger.

Tip: læs guiden om sjov på havet her.

Vi har windsurfet og prøvet Stand Up Paddle. Vinden har enten været for kraftig eller for let til at være optimal til windsurfing, så SUP hat været sjovere. Der har været fralandsvind alle dage, så hvis du aldrig har prøvet at windsurfe før, så vent til en dag med pålandsvind.

På stranden kan man også leje jetski og sejlture.

Der går også et par ponyer rundt, hvor man kan købe en ridetur på stranden. Det virker til at være ganske populært blandt børnefamilierne, men det er ikke ligefrem dyrevenligt.

Kan Bang Tao Beach anbefales?

Ja, for stranden er smuk og stor nok til at der er plads til alle turisterne. Der bliver hurtigt dybt og der er strøm, som gør stranden mindre børnevenligt. Men vandet er klart og varmt og perfekt til afslapning. Er du til action er der gode muligheder og du kan tage en tuktuk 16 km ind til Phuket Old Town hvis du savner fest og farver.

Bang tao beach
Poolen på Outrigger hotel

Hvor skal man bo på Bang Tao Beach?

Der er ikke mange liggestole at leje på stranden så jeg vil anbefale et hotel som ligger på stranden og derfor har egne strandstole. Hotellerne som ligger længere fra kysten er billigere, men så skal du selv medbringe strandhåndklæder at ligge på.

Langs stranden finder du store luksushoteller, villaer og charterhoteller. Stranden er pæn på alle 6 km, så lokationen langs stranden er underordnet. Men hvis du vil spise udenfor hotellet så brug google maps til at se hvor strandrestauranterne ligger.

Tip: læs rejseguiden til Thailand her

Outrigger hotel bang tao beach
Udsigten fra Outrigger Hotel

Du kan vælge pakkerejser med er charterselskab som står for det hele eller du kan nemt booke selv. Thaiair flyver direkte fra København til Phuket (men via Bangkok hjem) og der er masser af hoteller på hotels.com eller booking.com

Vurderingen af hotellets antal stjerner er ikke ens i hele verden og du skal nok trække en halv til en hel stjerne fra hvis du vil sammenligne danske hoteller med thailandsk.

Det fugtige vejr gør at bygningerne hurtigt går i forfald og selv på 5 stjernede hoteller kan tingene godt være lidt skramlede – det er dog en del af charmen. Du kan ofte finde smukke detaljer mærkelige steder, som blomster på toilettet eller kunst i askebægeret.

Kunst på skraldespanden På Instagram kan du se flere billeder og videoer fra min tur til Thailand.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.