50 Countries travel blog

Traveltips, guides and reviews

Praktisk guide til spabehandlinger

Danske indlæg, Spa

Det har stået ret stille for mig på rejsefronten i 2019, men til gengæld har der været masser af wellness. Jeg besøgt den store spa på Skodsborg Kurhotel og har også været forbi Holistic Beauty to gange til en ansigtsbehandling med diamantslibning og en kropsbehandlingmed tørbørstning og gua sha – begge behandlinger var super gode.

Jeg har samlet lidt tips til dig som er ny indenfor wellness, eller dig som endnu har din første behandling i vente.

Skodsborg Kurhotel

Vælg med omhu

Der er masser af steder med spa og ansigtsbehandlere i København, men pris og kvalitet hænger ofte sammen. Brug tid på at finde det rette sted – læs anmeldelser og spørg andre om deres erfaringer.

Personligt kan jeg i København anbefale Nimat, Signe Heindorf, Holistic Beauty og spaen på Skodsborg Kurhotel. I Jylland har Hotel Vejlefjord og Lübker Spa på Djursland gode behandlinger og store spaområder.

Kom i god tid

Uanset om du skal have en ansigtsbehandling eller massage så kom i god tid, især hvis det er første gang du besøger klinikken. Nogle steder skal du udfylde spørgeskemaer og det er en fordel at have tid til et glas vand eller en tur på toiletter – for en 60 minutters behandling er lang hvis du er tørstig eller skal tisse.

Hvis du kommer for sent, kan du ikke forvente at behandleren kan nå at gennemføre hele behandlingen – de slutter til tiden, så din forsinkelse ikke går ud over andre kunder.

Receptionen Holistic Beauty

Timing

Selvom det kan være fristende at holde sig til den samme gode behandling vil jeg anbefale dig at prøve noget forskelligt – det kunne jo være at der var en som var endnu bedre. Men sørg for at have den rette timing! Prøv ikke noget nyt i dagene op til et vigtigt event eller stot fest, for du risikere at blive rød/skalle/slå ud de første par dage efter behandlingen.

Valg af behandler

Selvom jeg gerne prøver nye behandlinger, så holder jeg fast når jeg har fundet en behandler jeg kan lide. En god behandler er for mig en hvor jeg har tillid til deres faglige viden, de kan vurdere om jeg har lyst til at snakke eller bare vil være stille og slappe af, giver informationer undervejs og der er kemi imellem os.

Vær forberedt

Jeg tror at de fleste behandlere har oplevet lidt af hvert på arbejde – så vær flink ved din behandler og snup et tyggegummi hvis du har fået torskerogn til frokost og undgå de sko som giver dig sure tæer, hvis du skal have en pedicure. Det kræver ikke en særlig stor indsats og din behandler vil sætte pris på at du har styr på din personlige hygiejne.

Sig til og fra

Jeg har prøvet en del forskellige spa steder i Danmark og de har alle haft dansk eller engelsktalende behandlere. Selvom der ikke har været en sprogbarrierer, har jeg nogle gange taget mig selv i at tænke at massagen skulle være blidere/fastere uden at få det sagt. Det er tydeligvis rigtig dumt – så sig til og fra, det giver også behandleren en bedre mulighed for at give dig en god oplevelse. Det glæder også hvis du ikke vil masseres på fødderne/maven/have knækket fingre – husk at behandlingen er for din skyld.

Spørg løs

Der findes et hav af forskellige behandlinger og det kan være svært at gennemskue hvad behandlingen præcis indebærer på forhånd. Så er du i tvivl om du kan få parfumefri produkter, om du må beholde dit eget badetøj på i stedet for engangstrusser eller om olien skal blive på efter massagen så spørg hellere en gang for meget end for lidt.

Hos Holistic Beauty fik jeg masser af gode tips om hudpleje under min ansigtsbehandling som jeg også har kunne bruge til at justere min daglige hudpleje, så benyt dig endelig at deres ekspertviden.

Behandlingsrum hos Holistic Beauty

Hold oplevelsen ved lige

Hvis det er muligt så sørg for ikke at skulle 1000 ting efter behandlingen. Effekten af den afslappende massage forsvinder hurtigt hvis du skal skynde dig videre og stresser. Jeg er fan af en gåtur efter behandlingen, et stort glas vand og et let måltid, for jeg ender altid med at være sulten efter behandlingen da jeg ikke vil være overmæt når behandlingen begynder.

Har du en yndlingsbehandling eller et sted du kan anbefale?

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.