50 Countries rejseblog

Rejseguide rejseplanlægning spaguide rejsetips

🇩🇰 Maldiverne – den ultimative afslapningsferie

Danske indlæg

Maldiverne består af en masse små øer i det indiske ocean og da vandstanden stiger, skal du være hurtig hvis du skal nå at opleve de smukke øer.

Turen dertil

Fra København kan du flyve til hovedøen Male på 14 timer fx med Qatar hvor du mellemlander i Doha og lige har et par timer til at strække benene.

Fra Male går turen enten videre med speedbåd eller vandfly. Da vi landede efter det var blevet mørkt blev vi hentet af hotellets speedbåd. Båden sejlede så stærk at ingen af os blev søsyge og undervejs kan du se hvor forskellige de forskellige øer er.

Det praktiske

Maldiverne er en helårsdestination med 30 grader året rundt og høj sol de fleste dage. Landet er muslimsk, så medbring passende tøj hvis du skal ud og besøge de lokale øer. Læs op på toldreglerne for du må kun indføre begrænsede alkohol og parfume. På resortet (som normalt fylder en hel ø) er det helt fint at drikke alkohol og gå rundt i strandtøj – nogle øer har dog ret strenge dresscode til aftensmaden. Alting skal flyves til Maldiverne, så alting er dyrt at købe – medbring selv masser af solcreme osv.

Meeru resort

Efter en travl uge med rundrejse på Sri Lanka var hele familien klar til at slappe af på Meeru, som er et luksus resort med en afslappet stemning. Vi boede i en jacuzzi villa som havde en privat have med jacuzzi – vi fik den kun brugt 1 gang, da det næsten var for varmt til det. Vi havde fravalgt at bo i villaerne som ligger på pæle i vandet, da den konstante udsigt til vand kan give søsyge. Hvis du er på udkik efter en lidt billigere tur, så vælg et Garden Room og brug tiden på stranden.

Maden

Maden er en vigtig del af oplevelsen på Meeru og det starter med en kæmpe buffet til morgenmad, en stor frokost og en overdådig aftensmad. Restaurantens gulv består af sand, så du behøver slet ikke at have sko på under dit ophold. Hvis du bliver træt af at spise i buffen kan du bestille små retter i poolbaren eller prøve deres a la carte restaurant (mod betaling)

Vi valgte all inklusive drikkevarepakken og det var et godt valg – med 30 grader skal der drikkes en del væske og det var rart at kunne tage en cola/øl i minibaren uden at skulle betale. Vinen var ikke helt fantastisk, men resten var super.

Maldiverne er klart min yndlings afslapnings destination og den slår klart Seychellerne fordi klimaet er mere behageligt (lavere luftfugtighed), der er en mere afslappet stemning og stranden er bedre.

Aktiviter

Hvis du ikke kan ligge stille på en strandsol hele turen, så er der masser at lave. Udbuddet spænder fra spa til tennis, golf, sejlture og kajak. Der er ikke kø til nogen af aktiviterne og det eneste vi ikke nåede var windsurfing da der var for lidt vind.

Du kan se hajer (de er ikke farlige) fra stranden og der er rig mulighed for at snorkle.

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.