50 Countries rejseblog

Rejseplanlægning spaguide rejsetips

50 før 30 – Lykkedes det?

Rejseguides

I disse Coronatider har der ikke været meget sjov ved at have en rejseblog… Især ikke med få måneder til deadline og 49 lande på listen.

Turen til Krakow i marts blev aflyst og det kan vi selvfølgelig ikke klage over. Med al det elendighed Corona har medført, så er en aflyst weekendtur heldigvis kun en lille ting.

Men jeg havde glædet mig til turen og til at opleve Polen. I stedet blev det til et tilbageblik på alle de rejser, som har ført mig tættere på målet.

I indlægget hvor gik turen hen? kan du se alle de lande jeg har besøgt.

Jeg er glad for at bruge appen Been til at holde styr på mine rejser, men der havde sneget sig en fejl ind i optællingen.

Turen til fødselskirken

Under et besøg i Israel badede vi i det døde hav, besøgte Jerusalem og så Bethlehem. Jeg kan godt huske at vi skulle igennem en del afspærringer for at komme til Bethlehem, men der var en del uro i området, så jeg tænkte ikke over det. Det var først da jeg i foråret læste en artikel om en Jeoparty deltager, at jeg indså at jeg havde glemt et land. Hub ankede at hun havde fået fejl, ved at svare at fødselskirken lå i Palæstina og ikke i Israel.

Så Palæstina kom på listen og i kronologisk rækkefølge var Japan altså land nr. 50. Havde jeg vidst det mens vi var i Japan, så skulle det helt sikkert have været fejrer.

Så det blev til en lidt tam sejr, men jeg lykkedes med at nå målet om at besøge 50 lande før 30.

Hvad så nu?

Som verden er nu, er rejsemulighederne begrænsede. Men efter mange år med masser af rejser, er det egentligt helt ok ikke at have en rejse i kalenderen. Det giver nemlig god tid, til at spare op til drømmerejsen.

Jeg tror at vi det næste års tid vil se et forsat boom indenfor staycations, ferie i Danmark og en hype af sommerhuslivet.

Men jeg er ikke i tvivl om at rejselysten for mange vil vænne tilbage når grænserne åbnes, men det bliver spændende se om forbruget har ændret sig.

Personligt kan jeg mærke at jeg rykker mere mod kvalitet, frem for kvantitet. Derfor har jeg heller ikke planer om at mit næste mål skal være 100 lande før jeg fylder 60 år. Men der er stadig mange steder jeg gerne vil besøge for første gang eller retur til. Japan står højest på listen, skrap forfulgt af langtidskrydstogt og Maldiverne. Men i år bliver sommerferien en tur rundt i det eksotiske Jylland.

Rejsebranchen i fremtiden?

Hvis Coronakrisen skal bidrage med noget positivt i rejseindustrien, så tror jeg at de højere flypriser gør at vi rejser færre gange, men måske i længere tid.

Øko-turisme, bæredygtige hoteller og “indholdsferie” som yoga retreats, vandreferier og slow living ferie var allerede ved at få fodfæste inden kristen og jeg tror de vil blomstre efter krisen. Masseproducerede kæmpe hoteller og all-inklusiv buffet med massivt madspild tror jeg vil få det svært. Desværre bliver krydstogtindustrien nok også ramt af frygten for at strande på havet med en flok syge passagere.

Frygten for Corona skubber nok mange turister mod lande som har et godt sygehusvæsen eller som ligger tæt på Danmark, så man hurtigt kan komme hjem. Afbestillingsforsikringen er mere relevant end nogensinde og selskaberne kommer til at bruge fleksible bookingbetingelser som et konkurrenceparameter.

Forbrugets magt

Der har allerede været mange konkurser i rejsebranchen og vi kommer desværre til at se flere. Så husk at du som forbruger, kan have en stor effekt, ved nøje at udvælge hvilke selskaber du vil booke igennem. Måske er det på tide at reflektere lidt over egne rejsevaner og hvilke ting du gerne vil støtte igennem dit forbrug.

Måske er du vild med TUI og deres børneklub, måske vil du heller arbejde frivilligt i et uland eller bo i en miljøvenlig hytte i skoven. Valget er dit, så brug det aktivt.

Er du endnu ikke helt skarp på dine prioriteter så prøv at lave en top fem over hvad der er vigtigt. Overskrifterne kunne hedde:

 • Pris
 • Antal hotelstjerner
 • Miljøvenligt
 • Afslapning
 • Frivilligt arbejde
 • Børnevenligt
 • C02 kompenserende
 • Luksus
 • Instagram-venligt
 • Personlig udvikling
 • Naturbevarende
 • Kulturelt
 • Børnefri
 • Kort transporttid
 • Eksotisk
 • Find selv på flere

Tak fordi du læser med

Det er snart to år siden at bloggen startede og jeg vil gerne sige tusind tak fordi du har fulgt med på min rejse mod de 50 lande. Hver like, kommentar, deling og hvert spørgsmål har været værdsat.

Hvis der er et emne du gerne vil læse om, eller hvis du har spørgsmål, så smid endelig en kommentar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.