50 Countries rejseblog

Rejseplanlægning spaguide rejsetips

🇩🇰 5 overvejelser før du booker safari

Danske indlæg, Rejseplanlægning

Safari er en helt unik form for ferie hvor du får mulighed for helt specielle oplevelser. Men safari er ofte en dyr form for ferie og det kan være svært at overskue de mange forskellige rejsetilbud. Så her kommer 5 ting jeg kan anbefale at overveje inden du booker safari, så du ender med at få en fantastisk safariferie.

Den samlede transporttid

Er du også typen som gerne leder internettet igennem for at finde flybilletter med korte mellemlandinger? Så vi jeg anbefale dig at holde godt øje med den samlede transporttid. Min første safari var i Amakhala game reserve nær Port Elizabeth hvor flyveturen tog omkring 17 timer. Fra lufthavnen skulle vi kun køre en time, på asfalterede veje, så transporten var lang men overkommelig. Et halvt år efter fløj jeg til Nairobi på cirka 14 timer. Men køreturen fra Nairobi til Masai Mara endte med at tage mere end 7 timer – inklusiv flere timer på grusvej, hvilket var en meget udmattende og halsbrækkende oplevelse.

Feriens rækkefølge

Mange rejsetilbud starter med et par dage på safari og slutter med badeferie, men hvis du skal være i lufthavnen 2 timer før afgang, flyve i 20 timer og kører et par timer når du er landet, så bliver det til rigtig mange timers transport. Derfor kan det anbefales at tage en overnatning inden safarien begynder. Overnatningerne i en safaricamp inkludere ofte overnatning, mad og safari, så det bliver hurtigt dyrt hvis du vil bruge den første nat eller 2 på at komme dig oven på rejsen. Du bør også tænke over hvornår på dagen du ankommer, for hvis du ankommer efter eftermiddagssafarien er begyndt så har du mistet den første safari.

Tip: book en overnatning til at slappe af inden safarien

Hvad vil du se på safarien?

Drømmer du om at se kæmpe flokke af dyr på savannen eller vil du heller se mange forskellige dyr? Det ene udelukker som regel det andet, da de store flokke af gnuer, zebraer og antiloper sender andre dyr som elefanter på flugt. Det er selvfølgelig svært at definere på forhånd hvilke dyr du gerne vil se, for der er ingen garanti for at du stopper dem. Dyr som leoparder og næsehorn kan være svære at spotte. Ofte vil du ud fra safaricampens hjemmeside kunne læse om det er store flokke af dyr eller mange forskellige der er i parken. Du skal dog være obs på at parkerne ikke nødvendigvis nævner de truede dyrearter som næsehorn på hjemmesiden – det er for at beskytte dem mod krybskytter.

Størrelsen på parken

Hvis du vælger en lille park, så har de ret godt styr på hvor dyrene er. Men du risikere også at blive træt af at køre på de samme 5 kilometer konstant eller skulle under en motorvej for at komme til den anden side af parken. Så en stor park kan virke tillokkende, men husk at du altid kører ud fra campen, så der er grænser for hvor langt du kan nå væk før i skal vende om.

Safriens varighed

Nogle steder kører du afsted når solen står op og vender først tilbage 10 timer senere. Det giver mulighed for at se en masse forskelligt, men det er også hårdt at bumpe rundt i en jeep i ti timer. Andre steder tilbyder en morgen tur og en aftentur, af 3 – 4 timers varighed – det synes jeg er mere behageligt.

Tip: spørg til om i skal dele jeepen med andre eller om i har egen chauffør.

Hvad er det bedste safaritip?

Du kan se flere videoer fra Afrika på min instagram.

Tagged

3 thoughts on “🇩🇰 5 overvejelser før du booker safari

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: